a változásról
2020. január 27. írta: FannyStyleandDesinger

a változásról

Hiába tagadjuk, valljuk be - mindannyian félünk valamitől. - és ez a valami legtöbbször a változás.

christian-gertenbach-aqcvnifulhy-unsplash.jpg

Mindannyian vágyunk valamire, vágyunk arra, hogy a problémáink hirtelenjében elszálljanak és maguktól megoldódjanak. Vágyunk valamire, vagy esetleg valakire. - és talán mély álmainkban arra is vágyunk, hogy ezekért a helyzetekért ne kelljen semmit sem tennünk. Ez persze így szép és jó is lenne, CSAKHOGY, nagy valószínűséggel ez nem fog így megtörténni soha.

Ha otthon ülsz csak, soha nem fog észrevenni a kiszemelt. Ha nem kezdesz el újra állást keresni, nem fogja neked azt senki sem tálcán kínálni. Persze, nem mondom, hogy ez így mind nem lenne jó. - De az igazság az, hogy ezzel csak menekülünk a valóság elől.

Mindannyian menekülünk, főleg a változástól. - Mert változtatni fáj. Nagyon rossz és kényelmetlen. Beismerni a felelősségemet egy-egy helyzetben szintén nem valami jó. - ezek elől menekülünk. Mások hibáztatásába, a tagadásba, az ott maradásba és tűrésbe menekülünk a változtatás helyett. Persze, egy rövid ideig bárkivel előfordulhat, ám vannak olyanok is, akik akár éveket is képesek eltölteni így, és nem változtatni.

Valaki azt mondja, inkább élek egy rossz kapcsolatban, mert fél kilépni és változtatni. - hogy ez miért óriási hülyeség?

Mert elmegy melletted az élet, miközben arra vágysz, hogy valaki megmentsen. Hogy valaki kihúzzon a kényelmetlen, rossz helyzetből. - és, hogy mi az ennél is rosszabb? - Mikor az a valaki tényleg ott van melletted, és tényleg segíteni akar rajtad, de te akkor is benne maradsz ebben a megszokásban. - Ebből mi a következtetés? Az, hogy csak te magad tudod megmenteni saját magadat, hiszen a saját életedről van szó.

Tudom, hogy rossz ezt így hallani. De el kell, hogy mondjam -

Hogy a sikert, az önbizalmat, a változást nem adják ingyen. A változás maga fájdalommal jár - ami nem egy kellemes dolog. - Ki kell lépni a komfortzónából, megtenni a kellemetlen dolgokat, szembenézni a fájdalommal, a bizonytalansággal. Ez tényleg így leírva sem kellemes dolog, ráadásul nehéz is. De ha nem akarsz megrekedni egy rossz helyzetben, kapcsolatban akkor ez amit most leírtam elkerülhetetlen.

Na de a dolognak van ám jó oldala is: ha szembenéztél a félelmekkel, és tényleg legyőzöd ezeket, megteszed a szükséges lépéseket, akkor hidd el, hogy az élet megjutalmazz - az érzést, hogy a te kezedben van a felelősség és az irányítás. Utána már sokkal könnyebb lesz legközelebb is megtenni, mert lesz elég hited magadban ehhez.

Lehet, hogy a hibáztatás, a tagadás és a fantázia látszólag segítenek neked, de tulajdonképp csak benne tartanak egy taposómalomban, ami nem vezet sehová. - Gondolj bele: hogyan járnál jobban? - Ha ott vagy egy rossz kapcsolatban, vagy az idő múlásával benne vagy egy sokkal boldogabba és jobba? - Nem járnál jobban, ha szembenéznél a realitásokkal és azzal, hogy mit tehetnél a változásért?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hellofanni.blog.hu/api/trackback/id/tr5715431146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.