régen barátok voltunk.
2020. január 18. írta: FannyStyleandDesinger

régen barátok voltunk.

Tuti ismerős az a szitu, amikor ezer éve nem találkoztál a barátoddal/barátnőddel, de onnan folytatjátok a beszélgetést, ahol néhány napja, hete, netán éve abbahagytátok. Ezeket nevezem én életreszóló barátságoknak.

simon-maage-tximrx3gc-g-unsplash.jpg

Viszont most nem erről szeretnék írni, hanem pontosan a másik végletről, amikor egyszer csak vége lesz az öröknek hitt kapcsolatnak. Van, amikor pontosan meg lehet határozni, hol végződik a sztori, és van, amikor szimplán csak elmentek egymás mellett, és van az a helyzet, amikor fogalmad sincs, hogy mi vezetett idáig.

Bennem ezek a lezáratlan történetek még sokáig megmaradtak. Sajnos több ilyen eset is előfordult az életemben. Általános iskolai barátságok mentek tönkre, ki tudja, miért. Az egyik esetben például a "barátnőm" 10 év barátság után azt mondta, hogy többet nem akar velem beszélni és haragszik rám. Akkoriban sokat agyaltam, hogy miért történt ez így, nem árulta el. Én pedig nem éreztem úgy, hogy bármit elkövettem volna ellene.

priscilla-du-preez-nf8xhlmmg0c-unsplash.jpg

Hosszú idő telt el, mire elfogadtam, hogy ez nem rólam szól. Ha ő nem képes felnőtt ember módjára elmondani, hogy mi a problémája, és mi az ami bántja, akkor nekem nincs mit tennem. Sokáig dühített is a dolog, próbáltam keresni, érdeklődtem iránta, de mindig lerázott, vagy iszonyatosan bunkón válaszolt. Rossz érzés volt. Nem tudom, mikor nyugodtam meg, de talán az hozta az áttörést, amikor egy alkalommal megláttam sétálni, kb. 5 méterrel volt mellettem és egymásra esett a tekintetünk. Én rögtön örülni is kezdtem, készültem odamenni hozzá, hiszen szerettem volna vele beszélni de ő úgy alakította a helyzetet, hogy esélyem se legyen szóba állni vele. Nem várt meg, inkább elkezdett gyorsabban sétálni, trappolt előttem és én nem tudtam utolérni.

Ekkor szállt meg valami hihetetlen nyugalom, és az az érzés, hogy nekünk már nincs dolgunk egymással. Azóta többször is láttam, de már nem fáj, hogy nem beszélünk.

priscilla-du-preez-ls4_qixfbeq-unsplash.jpg

A másik ilyen példa, ami egy fiú miatt történt. - A srác teljesen kiforgatta önmagából a barátnőmet. Mi a barátai, hiába győzködtük, hogy nem lesz egy így jó, senkire sem hallgatott. Annyira nem ,hogy a korábbi baráti társaságát teljesen leépítette. Fülig szerelmes volt, és mindenben alárendelte magát a fiúnak. Felhagyott kedvenc hobbijával is, és a srác hobbiját választotta, mert megakart felelni neki. Hónapokig működött is a dolog, aztán vége lett, egy másik nő miatt.

Viszont kettőnk barátsága azóta sem állt helyre. Egyikünk sem kereste a másikat, évek után véletlenül mégis összefutottunk. A környezetem csodálkozott, hogy higgadtan, indulatok nélkül elbeszélgettünk. Holott évekig visszatérő álmom volt vele. Mindig azt álmodtam, hogy keresem, de mikor beszélhetnénk, ő elfordul és elmegy, és én hiába szeretnék megszólalni, nem tudok. Magamat is megleptem azzal, hogy ilyen jó kezeltem a helyzetet. Ez volt az a pillanat, mikor tudtam, felnőttem, és más dolgokra helyeződött a hangsúly. Már nem az a fontos, ami volt, hanem az, ami lesz. Sosem leszünk többé barátnők, a bizalom elveszett, de normális, emberi viszonyunk még lehet.

mari-lezhava-qokk2tryjse-unsplash.jpg

Amikor rájöttem, hogy ezek a helyzetek már nem érintenek meg, az is tudatosult bennem, hogy sokkal jobban vagyok. Nem kell szenvednem és büntetni magam valamiért, ami nem rólam szól. Pedig hányszor megtesszük ezt. Hibáztatjuk magunkat olyanért, amit el sem követtünk. Te hányszor hitted, hogy valami miattad ment tönkre? Mennyi idő kellett hozzá, hogy felfogd, ez nem a te történeted, hanem a másiké?

A volt barátoknak és barátnőknek pedig ezúton is minden jót kívánok. Őszintén és tiszta szívből. Elengedtem őket, hogy az én utam könnyebb legyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://hellofanni.blog.hu/api/trackback/id/tr6315415298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.