Neked, aki otthon nézi a mobilját..
2019. december 03. írta: FannyStyleandDesinger

Neked, aki otthon nézi a mobilját..

Neked, aki otthon nézi a mobilját, és azt figyel, hogy most éppen merre járok, most éppen mit posztoltam az instára. Neked, amikor beszólsz a sikereim miatt. Neked, akinek sosem tetszik az amit csinálok. Neked, aki rosszul van attól, ha nekem vannak céljaim.

ravi-roshan-fkddmpkvv9u-unsplash.jpg

Néha nem tudom milyen választ adjak arra az egyszerű kérdésre, hogy "Mizujs?" - Ha azt mondom, minden okés, úgy gondolod nem akarok beszélni. Ha pedig elkezdtem mesélni a nap történéseit, akkor azt hiszed csak sajnáltatom magam, majd visszaböksz egy mondatot: "hát most mit csináljak vele?, hát az szomorú."

Ha pedig megemlítek esetleg! - (mert már nem nagyon van ilyen, hogy én bármit elszeretnék neked mondani, ami számomra pozitívum) - egy/két öröm pillanatot és történést, azonnal pofákat vágsz a képernyő másik oldalán, mert szerinted én csak dicsekszem. Majd utána még én vagyok a rossz, mert én felvágok neked. Nem ez nem erről szól, csak a puszta féltékenységről.  - Kérdem én, akkor mégis mit kéne válaszolnom? - Miért nem beszélhetnénk nyíltan és mondhatom el az átlagosnak számító pozitív híreimet is? - anélkül, hogy közben hangya méretűvé változnék a szégyentől, amit te okozol nekem, ezzel a hozzáállással.

Csak, hogy mindenkinek tiszta legyen, egy két példa:

Fizetést kaptam , így végre van normálisan pénz a zsebemben. - H' jól van, majd holnap már nem lesz.

Új autóm van. - Nem baj, majd ezt is tönkreteszed. (miközben tudod jól, hogy egy autót sem törtem össze eddig)

Ötöst kaptam. - Nem baj, kapsz még egyest is, vagy csak hazudsz.

Egyetemre szeretnék menni. - Majd szólj ha sikerült, jaa várj, arra sokat kell várni nagyon.

Sikerült a vizsgám, megvan a bizonyítványom. - Az jó.

Kitettem egy képet az instára, meg is dicsérték páran. - Biztos titkon a "fiúkáid". Huha, biztos bejössz nekik.

Vettem magamnak, a saját keresetemből egy új gépet, mert régóta szerettem volna egyet. - Minek?

velizar-ivanov-ajlewfn6ezk-unsplash.jpg

Ismerősek ezek a párbeszédek? - és akkor ezek után még te vagy megsértődve rám, én pedig csak szomorúan vagyok magamban, azon gondolkodva: mi rosszat mondtam, vagy tettem. - Ahelyett, hogy velem együtt örülnél a sikereimnek, hiszen fordított esetben, én vagyok a legboldogabb ember, ha az életedben történik valami szuper jó dolog. 

Azonnal megfordul a hangulatom, ezektől az emberektől, akik egyébként ismernek is. Sőt, talán az rosszabb eset, mikor alig is ismernek téged. - Mindegy is milyen az ember, hiszen velük az a probléma, hogy hiába vannak ott és látják a te odavezető utadat, a végeredménynél ezek a tények őket üresen hagyján, és csak a végeredményre koncentrálnak. - ezekkel az apró tényekkel ők abszolút nem akarnak foglalkozni. De miért? - Irigység? Csupán csak a rosszindulat vezérli őket? Lehet csak unatkoznak? - Fene se tudja, mégis bosszantó, pláne ha ezeket a fent említett szavakat egy olyan embertől kapod, akire amúgy számítasz és marhára fontos neked. (Igen, jelenleg itt a párkapcsolatok másik felére gondoltam)

anton-malanin-yugultkwty4-unsplash.jpg

Sosem voltam az a fajta, aki bármivel is dicsekszik. Konkrétan szenvedek azért, hogy pár év múlva valaki legyek. Igyekszem úgy alakítani az életem, ahogyan elképzeltem. Igyekszem azt az utat járni, amelyet megterveztem magamnak. Hiszen nekem van egy célom, és egy álmom, amit kitűztem, legyen bármi is az ára. - és ezekért a sorokért nem fogok elnézést kérni senkitől. - mert akkor, amikor mások otthon vannak, nem dolgoznak semmit, nem érdekli őket semmi, csak fekszenek egész nap, ők akik gondolnak egyet és megvesznek mindenféle hülyeséget mert hoppá megtetszett - én akkor még keményen tanulok és fejlesztem magam, a sikerért. Amikor mások hétvégén csak vannak, én ülök a gép előtt és írok. Azért a pénzért pedig, amelyet én kerestem meg, az nem a másé, és ezáltal ne más döntse el, hogy én mire költök, ha tetszik neki, ha nem. - mert szerintem én is beleszólhatnék sok mindenbe, (pláne egy párkapcsolatban!) mégsem teszem, hiszen nekem semmi közöm az ő vagyonához. - Neked lehet nem fontos egy új gép, mert minek is?, de nekem meg abszolút nem fontos az amire te költesz.. emberek vagyunk és különbözünk.

cyrus-crossan-16gr6cxqet4-unsplash.jpg

Tovább kéne látni a hajó csúcsánál. Észre kellene venni, hogy az a szerencsétlen mennyi áldozatot hoz, és mennyit megy és mennyi mindent megtesz azért, hogy valaki legyen belőle, azért, hogy egyszer egy sikeres ember legyen. - Fel kéne állni a puha kanapéról. - ja, hogy az már nem megy? - Gondoltam. Csak abban vagytok profik, hogy leszóljátok a másikat.

Igazából nem tudom és nem is akarom megérteni, hogy miből fakad az a rosszindulat, ami manapság az emberekből árad. Még a családnak, pároknak, barátoknak sem lehet önfeledten és boldogan elmesélni egy épp aktuális jó hírt. - Hát normális ez? - Ahelyett, hogy szívből, őszintén örülnének a másik sikerének. - Hiszen mi akik ezen sorok alól kivételt képezünk, mi nem ezt tesszük? Hát persze, hogy örülök annak, hogy ha "Józsi" végre fizetésemelést kapott, végre nem hiába gürizik a melóban 12 órát. - De ezektől az emberektől egy idő után talán már elképzelni is furcsa lenne, ha dicséretet kapnánk. : Őszintén mosolyogni és együtt boldognak lenni a másikkal. Megveregetni a vállát és komolyan is gondolni a büszke szavakat.

a-l-vrqa96bolac-unsplash.jpg

Lenne egy kérdésem hozzátok, rosszindulat vezérelte emberekhez! - Mi baj van abból, ha egy szerettednek sikerült elérni a célját? Talán te kevesebb leszel? Nem! Talán nem alszotok együtt aznap este? Ugyan már! Van belőle bármiféle hátrányod? Nem hiszem. Féltékeny vagy? Van mire!

Akkor miért nem tudsz normál ember módjára viselkedni? Miért kell alázni és szitkozódni ? Szerintem senki nem tud ezekre a sorokra épkézláb választ adni. Csak vagytok a kényelmes kanapén és szidjátok a másikat, mivel nektek nem sikerült mostanában semmi.. Amúgy meg utálod a világot is, és csak a halál meg a többi.

Ébredjetek fel, TI, akik nem tesztek semmit a sikerért. Álljatok neki annak, amit a másik is megcsinált. Dolgozzatok, azért, hogy valakik legyetek. Semmi nincs ingyen és néha igen borsos árakkal kell számolni. - A siker meg pláne nincs ingyen. - és most nem kell egyből a gazdagságra és a pénzre gondolni. - Itt évekről van szó. Szerintetek én nem pazaroltam el az éveket? Ohh.. dehogyisnem.  6 évet pazaroltam el a semmire, aztán rájöttem.. és most itt ülök, és haladok a kitűzött utamon. - Nekem sem egy-két év kell ahhoz, hogy valaki legyek. Tudjátok, mikor leszek én akárki is a szakmámban? - kb. 20 év múlva, de lehet kevesebbet mondtam, és tudjátok mit? egyikőtök miatt sem fogok visszafordulni, ha kell lemondok a szabadidőről és a kanapéról, de én végig csinálom. Lehet néha elesek, vagy néha nem sikerül a vizsgám, vagy lehet fel sem vesznek az egyetemre.. és akkor mi van? Jövőre is indul szak, és tudjátok mit! én legalább megpróbáltam!

A sikernek ára van!

artem-kovalev-fk3xucftavk-unsplash.jpg

Értesülj elsőként az újdonságokról Facebookon: @hellofanni.blog

Megtalálsz az Instagramon: @rohonczifanni

és tudsz követni a Twitteren is: @rhnczi_fanni

Személyes üzenet: ( hellofanniblog@gmail.com )

 

 Várom a témához kapcsolódó kommenteket, kulturált formában! A sértő, személyeskedő, trollkodó, magát hirdető, spamnek minősülő és politikai tartalmú kommenteket nem engedélyezem! Írójukat a vétség súlyosságától függően kizárom az oldalamról! Senkivel nem kell egyetérteni, de a véleményt elfogadható formában kell közölni. Köszönöm!!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hellofanni.blog.hu/api/trackback/id/tr1715336522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.