Súlytalan hétköznapok - A problémák
2019. november 08. írta: FannyStyleandDesinger

Súlytalan hétköznapok - A problémák

A problémák azért vannak az életünkben, hogy azzá váljunk, akivé válnunk kell.

 

5931171740_14fea8385d_z.jpg

 

Őszinte leszek, nem gondoltam volna, hogy előbb-utóbb ilyen írás felkerül a blogomra. - Hiszen eddig mindig csak a pozitívról írtam nektek. - Viszont bevallom őszintén, amit szerintem nem csak én tapasztalok, hogy az élet néha egy szar. - és nekem pont most jött el ez az idő az életemben, hogy ezt is kiírjam magamból. - Szerintem mindenkinek van egy, vagy több olyan időszak az életében, amikor az élet elkezd bonyolódni, amikor szinte kibírhatatlan már, és úgy érezzük, hogy ez egy hülye körforgás. Elveszik a remény. - Elkezdtem gondolkodni, hogy mit írjak ezzel kapcsolatban, hiszen nyilván senki nem az én gondjaimra kíváncsi,mégis szeretném magamból kiírni ezeket a dolgokat is, - aztán eszembe jutottak a kérdések,: hogy miért is vannak ezek a gondok? Miért pont velem történik ez? - Na ma pont erről fogok nektek írni. - A MIÉRTEKRŐL!

pozitiv-400x250.jpg

A helyzet az, hogy amikor kicsit visszahúzódunk és elkezdtünk gondolkodni a dolgainkon, a történéseinkről akkor pontosan azt fogjuk észrevenni, hogy a jó és a rossz szakaszok állandóan váltakoznak. - Nem hiába mondják, hogy minden rossz után valami jó jön, és a legrosszabb után pedig csakis a nagyon jó fog történni. (aztán kezdődik elölről) Nincs egyik a másik nélkül. Ugyanez a helyzet a nappallal és az éjszakával, az élettel és a halállal, a órával. A létezésnek ez az utolsó ellentétes hulláma nyilvánul meg az életünkben.

Jó szakaszok és rossz szakaszok. - és természetesen ezek a rossz időszakok, mindig a legrosszabbkor jönnek.

Ezt egyszerűen el kell fogadni. - Sajnos a jövő történéseit nem tudjuk megváltoztatni, pontosan úgy ahogyan a múltat sem. De hogyan kezeljük? - Hogyan fogadjuk el az ilyen nehéz pontokat az életünkben?

Az első és legfontosabb dolog, hogy ezeket a dolgokat sajnos nem tudjuk kikerülni, és ezt el kell fogadnunk. - Mindig lesznek jó és rossz dolgok az éltünkben. Miután ezeket valóban felismertük és megértettük, hogy egyszerűen kikerülhetetlen dolgokról van szó, megkezdhetjük a dolgokkal való szembenézést és a harcot. - és sajnos megint csak kikerülhetetlen a negatív hatás. Bizonyos szempontból pedig szükséges, hogy ezeket is megtapasztaljuk. A mélypontok nélkül pedig nem érhetünk el jó szakaszokat.

De amikor valójában megvizsgáljuk azokat a problémákat, amelyekkel az életünk során szembesülünk, látni fogjuk, hogy mindegyiknek van tanulsága! - és talán ez az egyik legfontosabb.

Az élet minden nehézségében ott van a saját személyes fejlődésünknek a lehetősége. Minden nehézség, amelyet meglépünk és átélünk, értékes tanulságot hordoz magával. - Csupán csak jobban ki kell nyitnunk a szemünket.

Nem hibába a mondás sem, hogy az ember a saját problémáiból fog tanulni, nem a máséból. - és a sors sem fog ránk helyezni olyan problémát sem, amelyekkel nem vagyunk képesek megküzdeni. Csak tennünk kell érte, hogy másképpen legyen. - és azt nem szabad elfelejteni, hogy mindennek oka van!

Persze, nem tudjuk teljes mértékben elkerülni a szenvedést, de eldönthetjük, hogy feleslegesen szenvedünk-e attól a hozzáállástól, amelyet viselünk a problémákkal szemben. A szenvedés egy mértékig elkerülhetetlen, de a gyötrődés nagy része a fejünkben dől el.

Ha ilyen módon látjuk az életet, végre megkezdhetjük annak megértését, hogy helyünk van a dolgokban, a történésekben. Nem akadályozhatjuk meg a rossz dolgok bekövetkezését, de foglalkozhatunk velük, és tanulhatunk belőlük. Ha ezt a hozzáállást elsajátítjuk, akkor jelentősen megkönnyítjük a saját életünket.

Tudom, hogy szinte lehetetlen ilyen esetekben pozitívan gondolkodni, pláne abban a pillanatban, amikor úgy érzed, hogy sosem lesz vége a rosszaknak. De tudd azt a tényt, hogyha egyszer majd visszanézel a múltra és a rossz dolgokra, akkor hidd el, hálás leszel azért, hogy mindez megtörtént, mert így váltál és válsz azzá, akivé valójában lenned kell.

fashion-illustrations-austin-stephanie-jimenez-881x367.png

Értesülj elsőként az újdonságokról Facebookon: @hellofanni.blog

Megtalálsz az Instagramon: @rohonczifanni

és tudsz követni a Twitteren is: @rhnczi_fanni

Személyes üzenet: ( hellofanniblog@gmail.com )

 Várom a témához kapcsolódó kommenteket, kulturált formában! A sértő, személyeskedő, trollkodó, magát hirdető, spamnek minősülő és politikai tartalmú kommenteket nem engedélyezem! Írójukat a vétség súlyosságától függően kizárom az oldalamról! Senkivel nem kell egyetérteni, de a véleményt elfogadható formában kell közölni. Köszönöm!!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hellofanni.blog.hu/api/trackback/id/tr7015297328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.