Modell leszek!  - A modellek magassága.
2019. október 27. írta: FannyStyleandDesinger

Modell leszek! - A modellek magassága.

Nagyon sok kérdést kaptam tőletek az elmúlt időszakban, hogy miért olyan fontos a modell magasság, és miért nem lehet valaki 165 cm-es magassággal modell. - Ezek miatt döntöttem úgy, hogy erről fog szólni a (most már) - Modell leszek - sorozat következő része.

my_post_21.png

Majdnem minden igazi magyar modellügynökségnél, az alsó magassághatár az a 172 centiméter, valójában azonban a számoknál sokkal többről van szó.

Szerintem nem csak a magam nevében beszélek, ha arról van szó, hogy a legtöbbször felmerülő kérdés, az a magassággal kapcsolatos, viszont előre érdemes leszögezni, hogy a tévhitekkel és egyéb hitekkel és önmagukat úgy reklámozva, hogy külön arcmodellek nem léteznek. - ejtsünk erről pár szót: olyan valóban létezik, hogy van egy hajmodell, vagy vannak olyan fotózások ahol a modell magassága nem éri el a 170 centit, de nekik sajnos az a rossz hírem van, hogy hiába van egy-két munka, magabiztosan megélni a modellkedésből, magasság nélkül nem lehet, vagy nagyon kivételes a személy. - és ezeket a szabályokat sajnos nem a modellügynökség határozza meg, hiszen a divatszakma játékszabályainak kell megfelelni. Mivel a profi modellek legtökéletesebb magassága 177-178 cm, akkor is, ha Magyarországon 164 centi az átlagmagasság. - Ezekből kifolyólag, hoztam nektek ma kettő nagyon fontos indokot, amiért a modellek egész egyszerűen nem lehetnek alacsonyak.

1_30.jpg

A leggyakorlatiasabb indok, a modellek magasságára nem más, mint a ruhák méretezése. A divatházak nyúlánk testalkatú, magas modelleket alkalmaznak az adott kollekció elkészítésénél, a kifutón (és legtöbbször a magazinokban is) pedig egy-egy mintadarabot látsz, ami mind ugyanarra a szabványméretre készült. Minél hosszabb valakinek a lába és minél magasabb, annál vékonyabbnak tűnik, egy ilyen testen pedig tulajdonképpen bármit be lehet mutatni, vagy akár el lehet adni. - Hiszen amellett, hogy rajtuk minden jól áll, tökéletesen szemléltethetik a tervező által megálmodott szabásvonalakat, és a kiválasztott anyag esését, ezzel hívogatva a vásárlókat is. Sajnos egy alacsonyabb lányon nem lesz olyan egyenletesen szabad a ruhák esése, elcsúsznak az arányok és ráncolódni fog az anyag is.

 3_22.jpg

A második oka a szigorú szabályoknak, már egy sokkal tágabb fogalom: a marketing. - Szakemberek felmérései szerint, az emberek akkor tudják legjobban elképzelni magukat a reklámozott ruhákban, ékszerekben és kiegészítőkben, amikor ezeket a lehető legtökéletesebb környezetben láthatják maguk előtt. Erre hajtanak a legnagyobb divatcégek és fast fashion márkák is, hiszen minden brand és magazin célja az, hogy az átlagemberekhez is eljussanak termékeik. Ennek a vizuális koncepciónak része az átlagon felüli magas, tökéletes formában levő, vonzó modell. Lehet, hogy nem ők dolgoznak a boltokban, de mégis a modellek azok, akik eladják, amit el akarnak adni a cégek. Bármennyire sokan tiltakoznak ez ellen, a világ hosszú ideje a testi adottságokban látja a vonzerőt és a magabiztosságot.

 2_31.jpg

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy sosem volt még ennyi modell a szakmában, ebből adódóan sosem volt még ekkora verseny a modellek közt. Egy olyan világban, ahol a külföldön dolgozó lányok legalább 80 százaléka 180 centis, tökéletes méretekkel, gyönyörű arccal és sugárzó személyiséggel rendelkezik, kimondhatatlanul nehéz 168 centisen boldogulni. Emiatt a modellügynökségeknek is mérlegelniük kell, hogy mennyi energiát érdemes egy alacsonyabb lányba fektetni. Számszerűsítve a tényeket, a legsikeresebb lányok magassága 80%-ban 175 cm felett van, 15%-ban vannak a 173-175 közötti modellek és csupán 5%-ot tölt ki a 173 cm alatti sikeres lányok.

 204117_640.jpg

Végül, de nem utolsósorban pedig egy szakmai tippet szeretnék veletek megosztani: az alsó magassághatár elérése a kortól is függ, ezért ne keseredj el, ha modellkedni szeretnél! Teljesen más, ha valaki 21 évesen 172 centi magas, és az is, ha 13 évesen még csak 168. 18 éves koráig mindenki növésben van, és szerencsére a várható végleges magasság is megállapítható egy teljesen fájdalommentes, sportolóknak kifejlesztett vizsgálattal. Én csak csontmérésnek nevezem, de valójában sportantropometriai vizsgálatnak hívják, amit sportorvosok végeznek el, és ez egy óriási segítséget jelent a modell szakmában is. Ha komolyan érdekel a modellkedés, és tényleg ott szeretnél lenni a profik között, akkor azt tanácsolom, hogy menj el egy ilyen vizsgálatra, és a kapott eredményt is csatold, vagy tüntesd fel megjegyzésként amikor jelentkezel.

 8_9.jpg

 

Értesülj elsőként az újdonságokról Facebookon: @hellofanni.blog

Megtalálsz az Instagramon: @rohonczifanni

és tudsz követni a Twitteren is: @rhnczi_fanni

Személyes üzenet: ( hellofanniblog@gmail.com )

Még több inspirációt a Pinterest oldalamon találhatsz: @hellofanniblog

 Ez is érdekelhet: Modell leszek! - Belső tulajdonságok.

 Várom a témához kapcsolódó kommenteket, kulturált formában! A sértő, személyeskedő, trollkodó, magát hirdető, spamnek minősülő és politikai tartalmú kommenteket nem engedélyezem! Írójukat a vétség súlyosságától függően kizárom az oldalamról! Senkivel nem kell egyetérteni, de a véleményt elfogadható formában kell közölni. Köszönöm!!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hellofanni.blog.hu/api/trackback/id/tr2015266862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.