Kisváros a főút mellett - Rejtélyes utazások 2.
2019. május 13. írta: FannyStyleandDesinger

Kisváros a főút mellett - Rejtélyes utazások 2.

Köszöntelek titeket, a rejtélyes utazások 2. részében, Mivel nem mindennapi helyeket látogatunk meg, hanem inkább kicsit elvontabbakat, így úgy gondoltam ,hogy ezeket is megosztom veletek. Hiszen valóban egytől-egyig érdekes épületeket mutatok nektek. Az első bejegyzésben bemutattam már nektek egy elhagyatott hotelt, - amit EZEN A LINKEN. - eltudok olvasni. 

A mai részben kicsivel másabb helyet hoztak nektek, hiszen egy elhagyatott "városkában" jártam, ami a háborúk ideje alatt Orosz laktanyaként működött.

my_post_3.png

A bejegyzésekben látható szellemépületek pontos címéről nem adok ki bővebb információt a blogon belül, csak is privát üzenetben! - Minden másra ott a Google!

A Balatontól pár percre - Katonaváros

 

Sármelléken jártam, ahol a Balaton-Hévíz Reptér található. Útközben akarva-akaratlanul is belefutok a régi szovjet laktanyába, amit ma már csak szellemvárosként emlegetnek. Ezen a helyen tanyázott a Magyarországon állomásozó szovjet haderő egyik legnagyobb alakulata. A laktanya 1990-ben zárta be kapuit véglegesen, amit az 5. szovjet gárdaezred használt utoljára, mint várost amely kb. 177 épületből állt. A laktanyában megtalálható: lakóépületek, iskola, kórház, hangárok, melyeket ma már a természet ural.

Az egykori város egy része szabadon járható, azonban a nagyobb területére már tábla tiltja a belépést.

Sajnos ezek az épületek sem menekültek meg a vandalizmus alól,hiszen itt is láthatunk érdekességeket: szerelmi bánatokat felidéző nagy betűket, kifakult letépett tapétákat, szinte minden ablakot kiverve, összefirkált falakat.

Miután a szovjetek kivonultak a városból, megszűnt az élet.

 page_117.jpg

Érdekessége,hogy a lakóházak rendfokozatok alapján voltak megtervezve és építve.

Az első sorban lévő házaknak még nem volt erkélyük, se kilépőjük, csupán csak egy nagyobb ablakból figyelhettek. Nagyon egyszerűek voltak - Illetve ezen a részen lehetett az iskola és a kórház is.

u.jpg

Aztán a második sorházaknak már kilépőjük is volt.

page_118.jpg 

A harmadik sorházakban már erkélyek is voltak, viszont a házak méretében minimális eltérések lehetnek csak. Érdekes ,hogy az egyes lépcsőházakban voltak az óvodák és iskolák is, amiknek a kialakításuk ugyanolyan volt, mint az összes többi háznak.

page_119.jpg

Egyébként, vannak olyan lakóházak is, amik nagyon szépen egyben vannak.. Például a fenti képen lévő óvoda rajzai is nagyon szép állapotban voltak, - szerencsére ezeket csak a sok év károsította meg kicsit. Láthatunk pár olyan falszerkezetek amiken normál állapotban lévő tapéták voltak.

page_120.jpg

Sajnos az ablakok és ajtók másról beszélnek: - betört üvegeket, egy ép ablak aligha akad illetve kisebb részt a növényzet nőtt be. Az ajtókat is berúghatták már párszor. - Egyes házak megmaradt bútorai sem úszták meg a rongálásokat: Szétszedett és megrongált konyhabútorok.

A házak előtereiben szűk átjárók is találhatóak - Ezek valószínűleg arra szolgáltak ,hogy ha háború volt, vagy lett volna akkor biztonságosan a házon belül átjussanak egyik helyről a másikra, illetve apró helységek vannak az alagútban.

page_121.jpg

A lépcsők alatt apró bunkerok vannak. - Sajnos arról nem tudtam meg információt ,hogy esetleg a föld alatt lehettek-e átjárók vagy hasonlók. 

57417806_300443934186601_1438862834988482560_n.jpg

Sajnos a falakon kívül mindenkinek feltűnik ,hogy nagyon sok a szemét.. ez sajnos nem csak a vandálok miatt van így ,hanem azok miatt az emberek miatt is, akik naponta itt rakják le a szemetet. - Ha először körbe nézünk illetve sétálunk biztosan találkozhatunk autógumikkal, festékes vödrökkel, vakolat maradványokkal, energiaitalos dobozokkal, festékszóró flakonokkal, de valahol még kifogyott körömlakkot is találni.. Mára már annyira elfajult ezen a területen az illegális szemét lerakás ,hogy mindenhol hatalmas táblák jelzik ,hogy tilos a szemetet lerakni, illetve homok- és kőbuckákkal vannak lezárva a házakhoz vezető bejáratok.

page_122.jpg

 

Aki szereti a hasonló helyeket illetve a régi időket, mindenképpen ajánlom ezt a helyet. Hivatalosan szabadon látogatható viszont előfordulhatnak a rendőrök is a területen illetve őrök - Nem fognak bántani csupán a szemét lerakás elkerülése érdekében járnak arra. Illetve fontos! ,hogy a terület másik részén AirSoft játékok vannak! Szóval mindenki nagyon vigyázzon magára! :)

És ami még fontos lehet ,hogy a hely lehetőséget ad a kicsit elvontabb fotózásokhoz is.

page_123.jpg

 

A bejegyzésekben látható szellemépületek pontos címéről nem adok ki bővebb információt a blogon belül, csak is privát üzenetben!

Még többet tudok mesélni a lenti elérhetőségek valamelyikén.

Az épület pontos helyéről érdeklődni tudsz: az INSTAGRAM-on vagy FACEBOOK-on!

Ha esetleg van ötletet urbex helyekre ahová érdemes elmenni, várom szintén az oldalaimon az üzenetedet.

A bejegyzés trackback címe:

https://hellofanni.blog.hu/api/trackback/id/tr4514816700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.