Az elhagyatott Hotel - Rejtélyes utazások 1.
2019. április 30. írta: FannyStyleandDesinger

Az elhagyatott Hotel - Rejtélyes utazások 1.

Üdvözöllek titeket a blog új állandó oldalán, ezzel együtt pedig itt, az első bejegyzésben is. Mint már a címből is kiderülhetett, bővítettem az oldalt egy "utazás" témakörrel, mivel itt a jó idő, ezzel együtt mi is a barátaimmal szinte minden hétvégére tervezünk valamilyen kirándulást. Mivel nem mindennapi helyeket látogatunk meg, hanem inkább kicsit elvontabbakat, így úgy gondoltam ,hogy ezeket is megosztom veletek. Hiszen valóban egytől-egyig érdekes épületeket mutatok nektek.

 

A bejegyzésekben látható szellemépületek pontos címéről nem adok ki bővebb információt a blogon belül, csak is privát üzenetben! - Minden másra ott a Google!

Az elhagyatott Hotel

 

my_post_1.png

Története

Az 1976-ban épült szálloda kapuja közvetlen a Balatonra néz illetve parkosított sétányra nyílik. Utolsó üzemeltetője árulta el a Monitor Magazinnak ,hogy 2015-ben egy tulajdonváltás miatt nem hosszabbították meg a bérleti szerződését. „Éreztük, hogy valami nem stimmel, míg egyszer csak a tulajdonosok képviselője közölte, hogy új vevője akadt a szállodának, ám konkrét nevet nem mondott" – árulta el Kocsis András. Mindenki úgy tudta ,hogy 5 csillagos szálloda lesz a Viából. - Mint később kiderült Szíjj László vásárolta meg a szállodát, ami nagyon úgy tűnik ,hogy az öt csillag helyett a vandalizmus játssza a főszerepet az idő múlásával is.

hotel-exterior.jpg

Nem hivatalos információk szerint: Tűz is keletkezett a hotelben 2015 körül, majd ezután is döntöttek a felújításról. Ezután még egy tűz ütött ki a hotelben a vandálok miatt. - Nem tudom megmondani ,hogy miért és mikor volt tűz, mindenesetre biztosan történt valami ilyesmi az épületben, hiszen az égésnyomok a mai napig látszódnak a falakon.

 

page_112.jpg

 

Évekkel ezelőtt még Keszthely egyik büszkesége volt, a turisták által nagyon kedvelt hotel.

A Hotel Via az évek során, népszerű üdülőhelyből a vandalizmus csodájává vált. Kívülről betört ablakok és gyom. Ahogyan átlépjük a leharcolt kaput, egyből egy másik világba érünk. Mindenhol bokrok és fák, az fényes múltnak már nyoma sincs. Kicsit sétálunk a parkban, majd találkozunk egy büfé maradvánnyal. Ez lehetett egykor a vendégek számára fent tartott "Vip" büfé.

Az aránylag még egyben lévő épületen is már látszik a vandalizmus. Kitört ablakok és legyilkolt faanyagból készült napernyő, ami kicsit a tenger party hangulatra emlékeztető. A büfé belsejéről képet nem készítettem, hiszen semmi más nem maradt meg csak a négy fal.

58654628_655689441556263_8273274779344044032_n.jpg

Kidőlt fa hever a park közepén.

Kicsit még a parkjáról:

 

A parkhoz tartozik még egy kisebb bicikli pálya is, amit szintén benőtt a gyom.

58579436_423820551777364_8218338741719138304_n.jpg

 

Belépve

 

A Hotel bejárata előtt állunk és felnézünk, elgondolkodunk: bemenjünk-e vagy sem. Megindulunk. Már itt sok sok üvegszilánkra lépünk.

A Hotel előszobája: egy aprócska folyosó, magas embereknek biztosan le kell hajtani a fejüket, hiszen a belmagassága is minimális. A plafont egykoriban pompázó tükrök borították, mára pedig csak a betört darabok maradtak meg.

my_post_9.jpg

Egyik irányban irodák és a recepció illetve egy vandalizmus áldozatává vált bár, másik irányban pedig a konyhába nyíló lengőajtó, középen egy nagy üres tér: tele a párnák tollaival és régi képekkel. Valószínűleg ez a nagy tér lehetett az ebédlő illetve az innen nyíló panorámás télikert is étterem vendégtérként funkcionált.

page_113.jpg

 

A felsőbb szintekre lépcső vezet, illetve régen lift is volt ami most eltorlaszolva áll. A lépcsőket is üvegszilánk és törmelék borítja, így biztos,hogy felfelé minden lépésed hangos lesz, ami kicsit még parábbá teszi az élményt.

page_114.jpg

 

Mivel lassan nem marad egy épp ablaka sem a hotelnek ezért nagy a valószínűsége,hogy a horrorfilmbeli jelenetek lefognak játszódni, viszont itt annyi a különbség: míg a filmekben, valóban nem a szél a hangok okozója itt tényleg az. - Mivel szinte az összes ablakot valahol betörték. - nagy a huzat, és ha még így nem lenne elég para, a nyikorgó ajtók majd még rátesznek.

_________________________________________

 

A szobák is rejtenek még érdekességeket. - Leszakadt függönyök, összetört tévék, feldúlt szekrények, szétbontott ágyak és paplanok, kitépett kábelek, szétvert vécék. Valamint a falakra fújt undorító firkák, amelyek tükrözik a szánalmas vandálok lelkivilágának különböző szomorúságait. Jaaj! és ki ne felejtsem az egykori szerelmes párok szakítás utáni helyzetét is.

page_115.jpg

Minden egyes erkélyről szintén panoráma kilátás köszön vissza ránk. Viszont ezt sem hagyhatom szó nélkül, hiszen itt is kiélték magukat a csodálatos emberek, - biztos nem volt jó helyen az a rengeteg kanapé és egyéb dolog aminek az erkélyen kellett végeznie. - Gyanítom ,hogy minden ami nekik nem tetszett azt fogták és kihajították az ablakokon.

A vandálok viselkedése sajnos odáig fajult ,hogy úgy gondolták jó móka lesz tűzet gyújtani, aminek az lett a vége, hogy a 3. szinten levő szobák és folyosók már feketék és égettek. Arról ,hogy valóban mi okozta a tűzet, nincs információ. Mindenesetre a látvány rossz értelemben hihetetlen: elszenesedett falak és bútorok, leharcoltabb a kinézett mint az alsóbb szinteken. Az ágyakból csak a rúgó maradt, és a szobákhoz tartozó fürdő és folyosó is kapott a lángokból.

page_116.jpg
1. kép: Pusztulat.blog

A folyósokon elszórt tárgyak nehezítik a közlekedést. Régi papírok, tervek és rajzok.

page2_2.jpg

 

Mindenesetre aki szereti az úgynevezett "szellem járta" helyeket, érdemes megállni a Hotel Via mellett.

Nekem nagyon tetszett egyébként a hotel, hiszen mindig is kíváncsi voltak a régi időszakokra. Illetve vendéglátósként valamilyen szinten betekintést nyerhettem a volt hotel éttermi részének felépítésébe.

Biztosan mondhatom ,hogy aki egyszer a Viába bemegy, az biztosan vissza is megy!

 

FRISSÍTÉS!!!! - A HOTELT AZÓTA LEBONTOTTÁK!!!

Még többet tudok mesélni a fenti elérhetőségeimen.

Az épület pontos helyéről érdeklődni tudsz: az INSTAGRAM-on vagy FACEBOOK-on!

Ha esetleg van ötletet urbex helyekre ahová érdemes elmenni, várom szintén az oldalaimon az üzenetedet.

____________________________________________

 

Értesülj elsőként az újdonságokról Facebookon: @hellofanni.blog

Megtalálsz az Instagramon:  - @rohonczifanni

és tudsz követni a Twitteren is: - @rhnczi_fanni

Személyes üzenet: fannystyleanddesinger@gmail.com

Segítek! Az alábbi linken megtalálod szolgáltatásaimat: stílusoddal, öltözködéssel kapcsolatban vagy bármely más kérdésben.

TANÁCSADÁS

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hellofanni.blog.hu/api/trackback/id/tr114795144
Nincsenek hozzászólások.