Royal Family
2019. január 21. írta: FannyStyleandDesinger

Royal Family

A királyi család furcsa de szigorú szabályai

Szabályok, amik neked furcsák és nevetségesek lehetnek, viszont a királyi családnak kötelessége betartaniuk, ezeket az öltözködési szigorokat. - Természetesen az angol királyi család élete sok mindenben eltér egy átlag családétól. Ugyanakkor hiába a rang és a hatalom, ez nem azt jelenti ,hogy bármit megcsinálhatnak kedvükre. 

Ma olyan szabályokat hoztam nektek ami elősorban az öltözködésükre tér ki, viszont lesz pár olyan is, amit érdekességképpen tettem bele a cikkbe. 

50735953_386012808615174_8267510203088371712_n.jpg

Szóval nézzünk is pár olyan alapvető szabályt, ami a királyi család fejében megsem fordulna: Nők esetében - rendezett hajviselet  ( a kibontott, lobogó haj abszolút nem tartják elegánsnak, ezért inkább rövidre vágják, vagy feltűzik esetleg kontyba teszik.) -  hétköznap nagyon kevés ékszer, natúr smink, feltűnő körömlakk kerülése. - Hajfestés kizárt. - A válluk tabu téma. Mindig szigorúan takarni kell, ezért választanak inkább könyökig érő ruhákat. Ez még csak pár felsorolás a megannyi szabályuk közül. Mondjuk úgy: ez még csak a kezdet.

Nem elhanyagolható ,hogy a szabályaik a viktoriánus kortól kezdődnek. Természetesen ezek kicsit oldódtak az idők folyamán, de mai napig benne van a család hétköznapjaiban. 

Nézzük is a furcsábbnál furcsább öltözködési és etikett szabályokat. 

e2ac5cf42e5d02605a50e8f89ebc7217.jpg

Cipők

Élénk színű cipőket sem viselhetnek. Ezenkívül a piros és hófehércipőket is megvetik. Az angol királynő kizárólag fekete cipőt hord.

Nadrág

Hétköznap elfogadhatóvá vált, viszont akkor sem a csőszárú és hasonlók. Mindig szövet vagy vászon nadrágot választanak , kicsit cigaretta stílusban.

2_12.jpg

Melltartó

A régi időkben fűző nélkül nem indulhattak el sehova, ez mostanra kicsit átalakult, hiszen most melltartó nélkül nem mutatkozhatnak meg sehol.

Harisnya

A ruhák, szoknya alá kizárólag testszínű kombinét vagy alsószoknyát  hordanak. 

Kalap 

A nyilvános megjelenésnél illendő kalapot viselni, különösen az ünnepeknél. Az elegancia szerves része a kesztyű is. De ezt a darabot csak nyilvános helyen kell hordani. 

page_72.jpg

Táska

Kisméretű táskákat viselnek, viszont soha nem teszik a vállukra. Illetve az is számít ,hogy a királynő melyik karján viseli a táskáját. Ez egy titkos jelzés arra ,ha őfelsége nem kíván tovább maradni egy rendezvényen, vagy nem kíván tovább beszélgetni az adott személlyel. 

Mivel gyakran esik, ezért elfogadott ,hogy a nők esőkabátot és fejkendőt viselnek, ha az alkalom megengedi. 

Rövidnadrág

Biztosan észrevetted már ,hogy György herceg mindig mindenhol rövidnadrágban jelenik meg. Hiszen ennek is van egy etikett szabálya: Az angliai előkelő családokban már évszázadok óta hagyomány, hogy nyolcéves korig ilyen nadrágban járatják a kisfiúkat. A hosszú nadrág ennyi idős kor alatt alacsonyabb rangot enged feltételezni.   

f252b2007da59fc89fb60f2bda56825eddd.jpg

Színek

Aki figyelmesen követi a család életét, pontosan tudja ,hogy Erzsébet királynő gardóbjában a szivárvány összes színe megtalálható. Ez sem véletlen, hiszen alapvetően az előkelők öltözködésére a visszafogott elegancia jellemző. Úgy gondolják, az élénk árnyalatok kiemelik őket a tömegből. - "Ha bézst viselnék, senki nem tudná, ki vagyok." - 

A laza outfit

Nyilván a királyi családnak mindig tökéletes szettekben kell megjelenniük. Nyilván akkor is amikor csak kiviszik a kutyát vagy hasonló. A laza ez esetben náluk általában egy csinos, kényelmes ruhát takar. Ritkábban engedik meg maguknak a farmert is. 

pk.jpg

A korona

Általában a család tagjai csak hivatalos eseményeken viselik, ahol a dress code az alkalomhoz illően nagyon elegáns estélyi. 

page_73.jpg

Tilos a fekete vagy sem? 

Emlékszünk rá ,mikor Katalin hercegnét nagyon sokan kritizálták, amikor a BAFTA-gálán nem öltött feketét a Time's Up mozgalom támogatása jeleként.? - Arra azonban senki sem gondolt, hogy a királyi család tagjai nem vehetnek fel feketét ,hiszen az a gyász jele. Maximum a fekete szoknya vagy ruha viselése a megengedett ahhoz is színes blézert kell választani. Az utazások alkalmával viszont, mindenkinek csomagolnia kell egy fekete ruhát ,hiszen ha egy családtag elhalálozna, átkell venniük a ruhát.

Nincs érintés

A családtagok nem érintik meg egymást, és a kézfogás sem általános. A puszi kizárt dolog, legfeljebb családi körben, ritkán, születésnapokon és összesen egyszer a baloldalra adják. Az érintés mellőzése a királyi családnál fontos, őket nem szabad megérinteni. A királynővel pedig csak akkor lehet beszélni ha ő kérdez illetve a beszélgetést is ő fejezi be. 

page_74.jpg

Étkezés

Mindössze addig étkezhet a királyi család, ameddig II. Erzsébet királynő, aki egyes legendák szerint meglehetősen gyorsan eszik. Tehát ha a királynő leteszi az evőeszközöket akkor másoknak is le kell. Ugyanakkor nem csak ez az egyetlen szabály vonatkozik az étkezésre. A teázásnál ők is figyelnek az illemtanra: hüvelyk- és mutatóujjal fogják csak meg a csészét, a kisujj viszont nincs kinyújtva, hanem enyhén bevan hajlítva. A csészét pedig csak egy helyen illik megérinteni a szájjal. 

De evés közben is megannyi apróságra kell figyelniük. Például: nem emelhetik a húst a szájukhoz, úgy hogy fel van szúrva a villára, helyette csak elvágják és felhelyezik az evőeszközre, majd úgy egyensúlyoznak az ajkaikig az étellel. 

Szabályos ülés

A legtöbb nő szeret keresztbe tett lábbakkal ülni ,hiszen valóban egy kényelmes póz és sokan úgy vélik ez a legnőiesebb üléspóz. Viszont a királyi család nőtagjai esetében ez a póz hatalmas illetlenségnek számít. A szabályok szerint tilos keresztbe tett lábbakkal ülni, mindig úgy kell helyezkedni ,hogy a térdeik és bokáik összeérjenek. 

Belépések 

Bizony arra is vannak előírások, hogy ki mikor léphet be egy helyiségbe és foglalhat helyet. Amikor a család megérkezik valahova, mindig az ülésrendet kell követniük. Tehát először a királynő, majd Fülöp herceg sétál be, ezután Károly és Kamilla, utánuk Vilmos és Katalin majd így tovább. 

Együtt utazni is tilos

Amikor a család hosszabb repülő útra megy, akkor nem mindegyiküknek szabad egy gépre szállni. A lehetséges trónörökösöknek mindig külön kell utazniuk, ezért például Vilmos és György sem utazhatnak együtt. Ez a szabály azért született meg, hogy ha baleset vagy bármi más történne, akkor ne legyen érintett mindegyik örökös. 

page_75.jpg

Játszani is majdnem tilos

Hiszen az is megvan szabva ,hogy mivel játszhatnak. A tiltólista élén, a Monopoly áll, amivel sem a királynő sem a család többi tagja nem játszhat ,mivel úgy gondolják: konfliktusokat szülhet és kapzsiságra nevelheti a trónörököseket.  

A palota

A legenda szerint, ha a hollók elhagyják a tornyot, akkor összedől a királyság. Emiatt mind a mai napig őriznek hollókat a Tower körül, a monda szerint 6 hollót kell tartani, viszont általában többet szoktak, mint amennyi valóságosan kéne. 

Politika

Nem szavazhatnak, hiszen igazságtalanul is befolyásolhatják a szavazás kimenetelét. Ahhoz ,hogy ne legyenek félreértések stb., ők csak az együttműködésükkel tudják támogatni a pártokat.

 Karácsony

A múlt évben , már hatalmas port kavart ez a szabály, hiszen a hagyomány szerint a karácsonyt minden évben együtt kell ,hogy töltse a család. Ezt viszont Katalin törte meg, amikor úgy döntött, a saját családjával tölti a karácsonyt és hát ez a királynőnek nem tetszett. 

Erzsébet királynő 

Igaz ,hogy Erzsébet királynőnek vannak kiváltságai ,mint például: Neki nincs szüksége útlevélre ,hogy utazni tudjon, illetve jogosítványra sem kell költenie ,hogy vezethessen. 

page_76.jpg

Nekünk ezek esetében nem kell annyira aggódnunk, hiszen ha meghívottként érkeznénk a családhoz, részletes listát kapnánk a protokollt illetően.  

Természetesen, vannak olyan pillanatok ,mikor a család tagjai is megszegig a szabályokat, például egymáshoz érnek, stb.stb. - Ilyenkor arra szoktak hivatkozni, hogy a média ne jelenítsen meg hazugságokat. - Például ,ha Vilmos és Katalin sosem érnének egymáshoz a nyilvánosság előtt akkor lehozná a média azt ,hogy nem is szeretik egymást. 

Hát nem tudom ki hogy van vele, de lehet én ilyen szabályok mellett nem tudnék élni, persze biztosan jó a királyi család tagja lenni és lehet ha én is ott születtem volna, akkor számomra ezek alapok lennének. -

Ti hogy vagytok ezzel? 

 

Segítek! Az alábbi linken megtalálod szolgáltatásaimat: stílusoddal, öltözködéssel kapcsolatban vagy bármely más kérdésben.

TANÁCSADÁS

Értesülj elsőként az újdonságokról Facebookon: @hellofanni.blog

Megtalálsz az Instagramon:  - @rohonczifanni

és tudsz követni a Twitteren is: - @rhnczi_fanni

Személyes üzenet: fannystyleanddesinger@gmail.com

A képeket megtaláljátok a Pinterest oldalamon a Táblák között.

PINTEREST 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hellofanni.blog.hu/api/trackback/id/tr9914579594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.