Modellkedés - Az én történetem
2019. január 06. írta: FannyStyleandDesinger

Modellkedés - Az én történetem

Személyes történet és jó tanácsok kezdőknek!

Sokan érdeklődtetek már és biztos sokatokban is benne van a kérdés: - Hogyan legyek modell? - Kell-e érte fizetni? - Mennyiben változik az életem? stb.stb. - Nagyon sok tévhit kering a modell világban és most ebben szeretnék nektek segíteni ,hogy kicsit átláthatóbb legyen.

page_3.jpg

Úgy gondoltam ma elmesélem nektek az én történetemet: Hogyan kerültem bele a modell világba és hogyan kerültem az Attractive csapatához. - Illetve hoztam nektek olyan tippeket és tanácsokat amivel kicsit felkészülhettek és ha felmerül bennetek a kérdés akkor segítek a válaszokban. 

Minden ügynökséggel kapcsolatos dolog és az egész bejegyzés a saját személyes tapasztalataimra és véleményemre épül fel!

A kezdetek

Szerintem mióta az eszemet tudom csak modell szerettem volna lenni, imádtam és most is szeretek a kameráknak pózolni. Talán elmondhatom azt is ,hogy tényleg mindent megtettem annak érdekében ,hogy valóra váltsam az álmomat. - Az egész történet talán 12 éves koromban kezdődött ,mikor még anno az IWIW-en rám írt egy fotós ,hogy - nagyon karakteresnek találja az arcomat és szívesen dolgozna velem. - Ebben az időben még nem volt képességem önálló döntéseket hozni és be kell vallanom az esélyem is kevés volt ,hogy önállóan belevágjak ebbe az egészbe és mivel anyum nem ment bele, így hát hanyagoltam a témát. Majd kicsit el is felejtettem az egészet, egész 14 éves koromig. Ekkor már én magam jelentkeztem egy Gyerekmodell ügynökséghez akik pár napon belül vissza is jeleztek.

TUTI TIPP: Csajok! Mielőtt reagáltok egy fotós vagy ügynökség megkeresésére mindig DE mindig nézzetek utána Facebook csoportokba és az interneten az adott névre! - Kérjetek segítséget olyantól akinek van fogalma ebbe! -

Az első castingom

Keszthelyen volt az első castingom a fent említett Gyerek Ügynökséggel, anyukám kísért el - mivel a Modell Világban 18-21 év alatt a szülő felelős érted és csak az ő beleegyezése után lehet bármi - Nos először is az ügynökség beszélt magáról, majd én is kicsit magamról és rögtön egy szerződést raktak elém. - Itt kezdődött az első lehúzásom - Tanfolyamról volt szó, illetve portfóliót kellett volna csináltatnom - Aminek a felét nekem illetve a szüleimnek kellett volna kifizetnie a másik felét pedig a munkáimból vonták volna le. Ugyan ez a helyzet a tanfolyammal is. - Beszéljünk kicsit az árakról: A Tanfolyam magam 140.000 ezer Ft lett volna aminek a fele 70.000.- ugye - A portfólió 70.000 ezer Ft aminek a fele 45.000.- Összesen az én költségem 115.000.- Eddig itt tartunk. Azt fontosnak tartom ,hogy természetesen ez nem az én városomban volt ,hanem Székesfehérváron ami Zalaegerszegtől 171 km-re van  - és mivel nem várhattam el senkitől ,hogy autóval mehessek így busszal kellett volna ráadásul anyukámmal ,mert szerintem egyik szülő sem engedte volna el a lányát - akkor a két jegy kb. 5000 forint akkor 10.000.- oda-vissza és ezt 10 alkalommal. Tehát ott tartunk ,hogy 215.000 ezer forint.

Szerintem ezek után többet nem is kell írnom róla. Természeten anya nem ment bele, én szomorú lettem, mert kis naivan elhittem ,hogy ez lesz karrierem főpontja ,de hát nem. Ezek után el is engedtem az egészet és megpróbáltam mást keresni. Közben rám talált pár ügynökség, de nem érintett meg a téma, de attól függetlenül ugyanúgy szerettem a kamerákat és a szívem mélyén azért vágytam rá.

TUTI TIPP: Mindig olvassátok át alaposan a szerződéseteket! Az apró betűt is! - Sok helyen nem hozhatod haza szerződést, ezért fontos ,hogy ne csak ti olvassátok el ,hanem egy idősebb vagy más személy is! Alaposan forgassátok át és ha lehet fotózzátok le az oldalakat is. -

2_1.jpg

18 évesen ismét belevágtam

Tavaly Weisz Fanni castingott tartott a városomban és úgy gondoltam ér egy utolsó próbát, és ha nem jön össze akkor keresek mást. Megvolt a casting és hát sikeres lett. Fanni nagyon kedves volt velem és bőven kaptam tőle biztatást illetve tanácsokat. - Közben elmesélte ,hogy ez egy modell felkészítő képzés és elnyertem az ösztöndíjas képzését, ahol felkészítenek a modellkedésre illetve kicsit belenézhetek a színészmesterségbe is - Mikor már az örömöm csúcspontjához értem akkor jött a bukkanó: Természetesen nem ingyenes ,hanem csak olcsóbb. ( Sokat gondolkodtam ,hogy leírjam-e a teljes igazságot, de ebben az esetben sem szeretnék balhét így pénzösszegekről nem beszélek) Szóval nekem nem a teljes árat kellett fizetnem csak a felét amiért cserébe én portfóliót és képzést kapok illetve utána munkaajánlatokat. - Kaptunk részletfizetési kedvezményt illetve anyát is nagyon meggyőzték a dologról így belementünk az egészbe - Az órák Budapesten voltak, én autóval jártam fel 2 hónapon keresztül minden Szombaton.. Nagyon örültem ,hogy bekerültem ,hiszen úgy éreztem ,hogy most tényleg összejöhet és minden egyes alkalmat alig vártam. Hát gyerekek! Szerintem a 10 órából 4 aminek volt értelme. Gyakoroltunk pózolni és kicsit beleláttam a stylistok világába, színészektől tanulhattunk. A többi 6 alkalomról inkább ne beszéljünk. Aztán elvégeztem a képzést és rá egy hónapra megtörtént a fotózás is. A portfólióm készítését nagyon élveztem, hiszen azt csinálhattam amit szeretek. - Majd megjöttek a képek - természetesen munkát tőlük nem kaptam. - Úgy gondoltam ,eljött az idő ,hogy jelentkezzek a képeimmel ügynökségekhez. - Mielőtt lezárnám ezt a képzést, el kell ,hogy mondjam: szerintem nem érte meg árát ,hiszen később megvilágosodtam (erről majd később) és komolyan mondom a mai napig bánom ,hogy elbasztam rá a pénzemet amikor egy OKJ-s bizonyítványt is kaptam volna ennyiért + egy fotósorozatot is. -

page_4.jpg

TUTI TIPP: Fotózáskor figyeljetek ti is arra ,hogy olyan ruhát kapjatok ami az alakotoknak megfelelő. Figyeljetek a hátterekre, a sminketekre. Például: a háttérbe ne lógjon bele kábelek vagy konnektorok.

Ügynökségről ügynökségre

Csajok! Szerintem Magyarországon nincs egy olyan ügynökség sem, ahova én nem jelentkeztem volna.. De tényleg.. Ha bármelyikről szeretnétek kérdezni akkor állok elébe. - Na de folytassuk: Szóval tényleg mindenkinél próbálkoztam illetve volt olyan is ,hogy ráírtam az adott hírességre illetve fotósokra. - Több kevesebb sikerrel. - Szerintem a 20 ügynökségből 3 reagált és behívtak Castingra is. El is mentem a castingokra Budapestre önköltségesen - de mind sikertelenül - Próbálkoztam casting ügynökségeknél is (Ők foglalkoznak inkább a reklámfilmekkel) Aztán végül megtaláltam az első ügynökségemet. - Az ügynökségek 95%-a azért utasított el,mert nem volt meg a megfelelő magasságom. Úgy gondolom hiába szép/karakteres az arc, 172 centi nélkül az esély baromira kevés -

TUTI TIPP: A mért magasságodból mindig vonjál le 2 centit hiszen általában ennyit csalnak a méretek. Ha 170 így is megvagy akkor próbálkozni lehet. Háát igen, a fájdalmas igazság. De nem kell szomorkodni! - Ha nincs meg a megfelelő magasság, próbálkozz Casting ügynökségeknél. -

Az első ügynökségem

Az első ügynökségem a Free Faces volt. Rendesek mivel folyamatosan küldik a casting felhívásokat és próbálkozni igenis kell. Nagyon sok castingon voltam náluk, de általában csak hajmodellnek mehettem volna el, a hajamat pedig nem akartam károsítani. Ők kiemelten a saját modelljeikkel foglalkoznak, ami annyit takar ,hogy náluk kell elvégezni egy kurzust. - Kettő lehetőség van: Hazai és nemzetközi - Tehát ha ezt elvégzed náluk akkor több esélyed van munkát kapni ,mint egy másik cég által elvégzett tanfolyammal. - Aztán megkaptam az első munkámat tőlük vagyis hála annak aki kiválasztott ami egy hajbemutató volt. Én jelentkeztem rá! Rendes szerződés kötéssel és minden fontos információ elküldésével. Erről írtam már egy bejegyzést amit a LINKEN el is tudtok olvasni. Aztán azóta nem mentem hozzájuk munkára hiszen rájöttem ,hogy így is sok pénzem van az egészbe nem akartam többet erre költeni illetve kicsit belefáradtam a sok visszautasításba. Rájöttem ,hogy hiába a 168 centi, nem lesz belőlem több egy hajmodellnél. Volt olyan ügynökség, akikhez jelentkeztem, felvettek, egyszer küldtek pár casting felhívást és azóta megállt a világ.

Castingról castingra

Említettem már ,hogy tényleg sok helyen megfordultam már: Hiszen nagyon sok lehetőségre jelentkeztem a különböző ügynökségeknél. - TV2-es műsorokba , VIASAT 3 műsorba, RTL műsorba, filmes szereplésekbe, Hajbemutatókra, Menyasszonyi ruha bemutatókra és fotózásokra - Természetesen mind hiába.. - hiszen az egyiknek túl okos voltam a másiknak meg túl buta - az egyiknek alacsony a másiknak sovány - az egyiknek nem voltam elég meggyőző a másiknak meg nem voltam elég karakteres. Volt egy olyan hajas castingom ahol bemutattak két hajat a 10ből és mondták ,hogy erre a kettőre keresnek már csak mert a többire megvan a kiválasztott. Kb. 150-en lehettünk. - Szóvaal igen. igazából 50-50% az esélyed hogy bekerülsz-e vagy sem és hát én ebbe beleuntam. Casingról is mesélek majd nektek ,hogy hogyan készülj fel egy-egy castingra.

TUTI TIPP: Mielőtt elmész egy castingra győződjél meg róla pontosan ,hogy mire jelentkezel, megfelelsz-e a feltételeknek, ha teheted nézd meg kik lesznek ott vagy hányan. - Kutass rá a neten a névre: kihez mész és miért - Légy felkészült a témáról!

Tovább jártam az ügynökségeket

Úgy gondoltam ismét megpróbálom fix ügynökségeknél próbálkozni és nem castingokra járni. Voltam az ART Modelsnél, ahol kereken megmondták nekem nincs sok esélyem ,mert nem vagyok 172 cm. ( Ők első körben ilyen modellekkel foglalkoznak) DE! felvesznek a nyilvántartásba és ha esetleg lenne valami akkor jelentkeznek. Megmondták azt is egyszerűen ,hogy lehet nem lesz sok felkérésem: lehet 1 év lehet fél év lehet csak pár hónap telik el közben. Ez így itt lett: Eddig kettő üzenetet kaptam tőlük de mindkettőre fixen fel is vettek. Gyerekek, komolyan mondom! Minden elismerésem ennek az ügynökségnek! - Mindenkinek megadják az esélyt és nem szórakoznak, megmondják kerek-perec a véleményüket rólad és ,hogy mire viheted közben pedig figyelembe vesznek. - DE hát ez nekem nem volt elég, de nem ám! - Tovább kutattam:

TUTI TIPP: A facebook tele van olyan csoportokkal, amiben Modell/Hostess egyéb munkákat kínálnak. Csatlakozzatok ilyenekhez. - Természetesen itt is győződjetek meg mindig jól mindenről, illetve ne vállaljatok el akármit. Ezenkívül pedig léteznek Feketelistás modell csoportok is, ahol tudtok segítséget kérni egy adott ügynökségről vagy fotósról is.

Megtaláltam a helyemet.

Sok ügynökség után, jelentkeztem a Perfect Models-hez. Sok casting után végre megtaláltam a helyemet. Szerződést nem kötöttek velem ,hiszen akkor esélyem se lett volna más ügynökségeknél próbálkozni. Ígéretek viszont voltak: Eleinte hazai munkák fél év múlva akár külföld is.  Elkészítettük a portfóliómat (De természetesen nem ingyen.) Gondoltam most utoljára belefektetem a pénzemet, hiszen veszteni valóm már nincs. A fotózást itt is nagyon élveztem, Karsai Kati készítette a fotóimat aki az elejétől fogva nagyon kedves volt velem. Imádtam minden percét az egésznek. - Kati őszintén elmondta ,hogy nagyon karakter az arcom és ,hogy élvezte a velem való munkát - Ez után úgy gondoltam ,hogy az ilyen pillanatokért éri meg az egész történet. Kezembe kerültek a képek, innentől kezdve nem volt más csak castingra járni és beleadni mindent. Aztán egy idő után furcsa volt ,hogy nem kapok más munkát csak hajasakat és kezdtem kicsit unni. Kaptam egy munkát A MATRIX csapatával amiről bővebben írok nektek a LEGJOBB HAJBEMUTATÓM bejegyzésben.

page_5.jpg

 

Rossz viszony a Perfecttel

Lehet csak én gondolom így de eléggé rossz lett a viszonyom velük.. Szerintem egyébként az én hibámból, mivel volt egy Casting ahova felvettek, viszont én nem tudtam elmenni mivel közben megműtöttek így vissza kellett utasítanom. Viszont úgy gondolom nem ez volt a fő ok, hiszen volt egy munkám ahonnét hiába kértem el a juttatásom a mai napig nem kaptam meg. A harmadik ok pedig: Tény! Sok felkérést kaptam tőlük viszont más elfoglaltság miatt nem tudtam elmenni így mára már nem is keresnek.

A legeslegutolsó esély magamnak

Ezek után megadtam a végső esélyt magamnak, jelentkeztem egy viszonylag felkapott ügynökséghez. Elmentem hozzájuk castingra ahol különböző feladatokat kellett megcsinálni. Ezt nagyon élveztem hiszen jófej volt a vezető is. Majd a casting végén pontokat kaptam ami alapján kiderül ,hogy felvesznek-e vagy sem. Hát természetesen bekerültem, viszont ismét előjött a - "Fizess és lesz munkád + jó képeid" - Rendes volt az ügynökség ,mivel tényleg minden elmondtak és hagytak gondolkodási időt is. - Viszont én nem mentem bele, mivel akkor megismételtem volna ugyanazt mint előtte - így hát hagytam őket.

Mi lesz ez után?

Őszintén szólva, egy életre megtanultam a leckét és igazából az egész tanulságos volt. Hiszen mostanra tudom jól ,hogy egy profi ügynökség nem kér pénzt semmire és szó nélkül megtanítják neked az alapokat. Szerencsésnek mondhatom magam ,hiszen felkéréseket így is kapok illetve mostanra megtaláltam az igazi dolgokat amivel foglalkozni szeretnék. A kettő közötti utat: Hiszen benne vagyok a modell világban viszont nem kell castingokra futnom.

page_6.jpg

 

A jelen.

Megtaláltam a helyemet Magyarország vezető ügynökségénél az Attractive Models-nél és őszintén szólva, össze sem tudom hasonlítani a fenti ügynökségekkel. Viszont nem modellként! - Pár év alatt beleláttam a modellkedésbe és a mögötte lévő dolgokba így úgy gondoltam egyszer szeretnék én is egy profi ügynökséget létrehozni, viszont ez még nagyon messze van. - Az ügynökségnél Scouterként találtam meg a helyemet, ami annyit jelent ,hogy - AZ ÉN FELFEDEZETTEM LESZ A KÖVETKEZŐ GUCCI KAMPÁNYARC ÉS A VOGUE KEDVENCE - amúgy nem akarok túlzásokba esni de a lényege kb. ennyi. Szóval én az új modellek felkutatásával foglalkozom jelenleg az Attractive Models Agency-nél.

TUTI TIPP: Ha úgy érzed semmi esélyed modellként befutni akkor se ad fel, hiszen nagyon sok szerepet lehet még betölteni a modell létbe. Például: Sminkes , Stylist , Fotós, Scouter stb. A első 3 szakmához nem kell más csak egy tanfolyam és már megvannak az esélyeid. - Hidd el, többre viszed ezekkel ,mint a folytonos próbálkozásokkal -

Az ügynökségről

Félve jelentkeztem az Attractive-hoz a posztra. Hiszen életemben nem gondoltam volna ,hogy én is egy ekkora ügynökség tagja lehetek. A meghallgatáson 3 irtó kedves lány volt, akik mindent elmondtak. - Meséltek az ügynökségről és ,hogy mi is a feladatom. - Mindenről pontos felvilágosítást és a kérdéseimre is egyenes választ kaptam. Illetve a munkához való kelléket is bőven vihettem. Erről olvashattok többet a - This is My TRF Bag bejegyzésben -

Mi a Scouter pontos feladata? - Járni az utcákat és keresni olyan lányokat akikben ott lakozik a modell. Sajnos ebben a szakmában is vannak bökkenők, hiszen egy-egy lánynak könyörögni kell és ezt mi nem szeretjük. Neked pedig az a feladatod ,hogy együtt működj velünk!

TUTI TIPP: Ha egy scouter rád talál, akkor bátran beszélgess vele, add meg a lehetőséget magadnak! - Ez neked semmibe nem fog kerülni és fájni - csak kérlek, az összes scouter nevében!: Légy együttműködő! Ne legyen olyan ,hogy nem írsz vissza, vagy hagyod az egészet. - Hiszen ezzel magadtól dobod el a lehetőséget és nem biztos ,hogy utána lesz még rá lehetőséged! -

A jövőm

Sajnos rá kellett jönnöm ,hogy az élet nem nekem szánta a Victoria's Secret kifutót, de még a modell karriert sem, viszont nagyon sokat tanultam az egészből és szerencsére vannak olyan helyek és fotósok akiknek nem számít a centi. Talán ennek így kellett lennie. - A jelenlegi munkámat szeretném folytatni vagyis a Scouterkedést majd a későbbiekben szeretnék saját modellügynökséget nyitni ,hiszen itt Nyugat Magyarországon nagyon kevés lehetőség adatik meg a jövő modelljeinek. - Ezen kívül pedig folytatom a Divathoz vezető utat! - Modell munkák pedig voltak és lesznek is, úgy érzem ügynökség nélkül is megtudom állni a helyemet ! -

3.jpg

Mivel kicsit hosszú lett a bejegyzés ezért nem szeretnélek leterhelni még egyszer ennyi anyaggal így a következő bejegyzésben olvashatjátok a Tippek és jó tanácsok cikket!

Értesülj elsőként az újdonságokról Facebookon: @hellofanni.blog

Megtalálsz az Instagramon:  - @rohonczifanni

és tudsz követni a Twitteren is: - @rhnczi_fanni

Személyes üzenet: fannystyleanddesinger@gmail.com

Segítek! Az alábbi linken megtalálod szolgáltatásaimat: stílusoddal, öltözködéssel kapcsolatban vagy bármely más kérdésben.

TANÁCSADÁS

Ruhatervezéssel kapcsolatos megkeresés esetében is ezen a címen keress!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hellofanni.blog.hu/api/trackback/id/tr1414531668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.