A legrosszabb hajbemutatóm
2018. november 15. írta: FannyStyleandDesinger

A legrosszabb hajbemutatóm

A hajam halálja és temetése.

Múltkor elmeséltem nektek az eddigi legjobb hajshow-mat.. most elhoztam az fordított verziót.

Kezdő modell voltam az egykori ügynökségemnél.. (neveket nem szeretnék írni, szóval nem azon az ügynökségen keresztül akik elküldtek a hajshowra, ez egy másik. Így az olyan tartalmakon is cenzúrázott képek jelennek meg.Kicsit másképpen voltak a dolgok ,mint az előzőnél. Nem volt casting, se semmi előkészület. Egy e-maillel kezdődött az egész...

Ez "casting" emaillel.. A címe: ..A következő lehetőségekre lehet jelentkezni.." Sok fajta lehetőséget írtak a levélben: Direct booking , Menyasszonyi ruha fotózás, Fiúknak lehetőségek, Utazással történő fotózások és hajas lehetőségek. Ezek mindig külön kategóriákra vannak bontva. Haj lehetőség mindig is sok volt: Neves fodrászoknak keresnek modellt és különböző vágás, festés, egyenesítéshez. Olvastam egy olyasmit: -"Rosegold festésre keresünk modellt"-

- Muszáj értelmeznem a mondatot, tehát: Olyan modellt keresnek aki megengedi ,hogy befessék a haját rosegold színre. Ugye? -

Most megmutatom azt is milyen a rosegold ,mint alap szín.

rose-gold-metal-foil-abstract-260nw-637255318.jpg

Szóval, mivel én nagy rozéarany fan vagyok így gondoltam elküldöm a jelentkezésemet, ami annyiból állt ,mint : Név, Születési hely és idő, Magasság, és 4 kép a hajamról.

Hamar meg is jött a válasz.. Kiválasztottak a festésre.

 

Furcsa volt ,hiszen sem casting , se semmi információ., Majd jött a szerződés emailben. Ami arról szólt ,hogy:  vagy egy alap pasztell szín festés, és egy fotózás egy újságba ohh és egyénként Alfaparf-os bemutatóról volt szó és ezért cserébe 30 db Composit Card-ot kértem a 4 lehetőségem közül ,mivel úgy gondoltam ezzel járok a legjobban.

Szerződés szerint reggel 7:15-re kellett a bemutató terembe érni, ami nekem azt jelentette ,hogy hajnali 3-kor kelés 4-kor pedig indulás Budapestre hiszen a lakóhelyemtől 250km-re található... Azt hiszem kicsit eltúloztam a korán kelést hiszen 3/4 7 fele már fent is voltam ,ahhoz képest ,hogy lassan mentem ,hiszen szürkület volt meg köd is. (Hát csodálatos út volt ,amíg fel nem kelt a nap, találkoztam őzekkel és egyéb állatokkal. Ezt nem kívánom senkinek sem) .. 

Elfoglaltam a parkolóhelyet majd kb. 25x megnéztem ,hogy biztosan jó helyen vagyok-e hiszen eléggé eldugott környéken volt, sehol egy kiírás sem.. egy kereszteződés 4 sarkánál voltam. Körülöttem egy vasajtóval lezárt hely , a másik oldalán egy bezárt bolt, vele szemben: egy bulizós pince lehetett azzal szemben pedig egy kávézó akik éppen nyitottak. Aztán telt múlt az idő, 7:30 még mindig sehol senki. Elvileg 7:20-ra jött volna egy hölgy aki engem bevitt volna a szalonba. 7:45 - írtam az ügynökségnek ,hogy biztosan jó helyen vagyok-e és jeleztem ,hogy nincs itt senki, mire kaptam egy választ ,hogy: - " Majd mennek ,ne aggódjak!" - Háát.. had ne mondjam ,hogy eléggé dühös voltam, hiszen több mint egy órája ültem a +4 fokban az autóban és már nagyon unatkoztam, ohh.. és ha ez nem lenne elég: éhes voltam és álmos.. bosszankodtam is magamban hiszen ha ezt tudom akkor ráértem volna elindulni és felkelni egy órával később. Aztán 7:50-kor csoda történt egy hölgy nyitotta a szalont, oda mentem és elmondtam kivagyok , majd beengedett a szalonba és leültetett egy kanapéra. Kb. egy órán keresztül még fodrász magazinokat olvasgattam hiszen hasonló frizurák voltak benne ,mint ami nekem is lesz. Aztán olyan 9 óra körül jött pár fiatal lány, azt hittem ők is modellek lesznek, aztán kiderült ,hogy nem.. ők fodrász tanulók.

9:30 fele megjött egy hölgy akit úgy körbe ugráltak a tanulók ,hogy csak na.. nem tudtam még ekkor ,hogy ő a vezetőjük és ő tartja az oktatást. Odajött hozzám és bemutatkozott,, elmondta ,hogy ő választott engem MIVEL: Nagy a lenövése a hajamnak. Hát köszönöm szépen ez igazán kedves volt....

Ennek a hölgynek volt egy segédje is: Viki. Viki elmondta ,hogy mi fog történni: Szőkíteni fogják a hajamat.

11-kor neki álltak az oktatásnak.. (hozzáteszem, fogalmam sem volt róla ,hogy oktatásos bemutató lesz, és semmi köze nem lesz egy magazinhoz sem ,mint ahogyan az a szerződésben szerepelt) ..Nem tetszett a dolog a kezdetektől fogva, de visszamondani már nem mondhattam ,hiszen akkor én jártam volna rosszul.

Felmentem a színpadra, ahol szabályosan leszólták a hajamat és annak minőségét. Pedig szép, vállig érő hajam volt akkor, igaz volt egy kis lenövésem de abszolút nem volt látható. Hiszen két barna között nem volt nagy különbség.

Majd ezek után át kellett ülnöm a fodrász székbe és először egy gyenge oldattal leszőkítették a hajamat kivéve a tő részét.. hiszen kiderült ,hogy külön külön lesz a szőkítési folyamat.

Remélem ezek után kitaláltátok ,hogy az oktatás témája a : Szőkítési folyamat - volt.

 

44842642_561996964252842_5781501441885601792_n.jpg

Láthatjátok ,hogy eléggé narancssárgás lett a hajam vége. Majd ezek után egy fél óra oktatás következett és egy ebédszünet,, kivéve nekem, hiszen ott ültem a székbe és és csak vártam a hatóidő lejártát. Ez az első folyamat egy órás hatóidővel rendelkezett. Majd egy hajmosás és szárítás..

Hát komolyan mondom annyira csúnya lett a hajam az első szőkítésnél ,hogy hihetetlen. Nem is szőke ,hanem sárga lett és ocsmány lett a hajvégem.

Majd ezek után következett a tövének a szőkítése. Ezt már erősebb oxi-val csinálták és amúgy tök vicces volt ,hogy a tő és maga a haj között volt egy sárga csík ez volt az eltérés. 

Fájdalmat éreztem, annyira erős volt az anyag ,hogy fáj a fejbőröm és vicces de a hajam is.

 

Majd ismétlődő mozdulatok következtek: színpad - mosás és szárítás.

A harmadik szőkítésnél éreztem ,hogy meghalt a hajam..

 

Következett a harmadik szőkítés. Gyerekek.. itt már olyan 2 óra körül jártunk..és annyira fájt a fejbőröm itt már hogy hihetetlen. Ezen kívül éhes voltam , álmos és nyűgös is. Olyan voltam ,mint egy kisgyerek , már minden bajom volt. Senki nem beszélgetett velem, rosszul éreztem magam. A fodrász tanulók nagyon jól elvoltak csak én nem.. Raktak ki kekszeket de mire én oda jutottam volna ,hogy egyek nem maradt.. Megmondom őszintén annyira unatkoztam és annyira egyedül éreztem magam ,hogy néha-néha már elbóbiskoltam a székben.

és egyébként tudjátok mi a gáz?: A kutya meg nem kérdezte ,hogy ettem-e vagy nem .. esetleg nem vagyok-e szomjas. Fáj ezt kimondani , de le sem szarták ,hogy milyen állapotban vagyok. Aztán ismét volt egy 40 perces hatóidő.. annyira fájt ez alatt a bőröm ,hogy hihetetlen.. és szabályosan végig néztem a tükörben ,hogy tönkre megy a hajam minősége.

Szóltam a fodrász segédnek ,hogy lejárt a hatóidő majd azt mondta jólvan és tovább beszélgetett így a 40 percből lett: 1 óra 20 perc .

Aztán egy mosás és irány a színpad..

44782574_358847524859389_3551956825878298624_n.jpg

Végülis ez lett a 3 szőkítés eredménye.. Láthatjátok ,hogy nagyon töredezett a vége és ocsmányul szálkás. Pedig előtte nem volt ilyen. Undorítónak láttam magamat. Majd következett a szárítás és megkérdezték ,hogy:

maradhat-e így vagy tegyünk rá egy színt? - mondtam ,hogy rosegold-ot szeretnék hiszen arra jelentkeztem.. majd kényszerűen feltették a rosegold festéket és kemény 15 perc után szóltak hogy lemossák..

Hát komolyan mondom ,nem tudom milyen festéket használtak aminek csak 15 perc a hatóideje de én is kérek belőle.. JAA várjatok ilyen nincs..

16:00 fele lemosta a festéket róla a segéd és megszárította,, hozzáteszem ekkora már majdnem mindenki haza ment és még én éreztem magam kellemetlenül ,hogy rám kell várniuk. Borzasztó érzés volt. Majd szárítás és elkészültem.

Hogy milyen lett a hajam? - Hát ezek után képzelhetitek.. De megmutatom

44833606_2028733977170247_7431956472071716864_n.jpg

Szóljatok ,ha tévednék de szerintem semmi köze a rosegoldhoz , ellenben a narancsos sárga eléggé jól passzolna a megnevezhetetlen színhez. Láthatjátok azt is ,hogy brutálisan eltört a vége. Még ilyenkor is ,mikor ez a kép készült ekkor is nagyon fájt a bőröm a hasam pedig csak mondta a magáét.

Aztán fél 5-kor végre sikerült elindulnom haza de még ekkor sem tudtam enni hiszen a kaját amit vettem magamnak még reggelire megettem.

Haza fele majdnem elsírtam magam és hívtam a fodrászomat ,hogy csináljuk vissza, mivel én alapból egy fehér bőrű lány vagyok és sápadtam az arcbőröm így úgy néztem ki a hajammal mint egy hulla..

Összességében:Nagyon megbántam ,hogy elmentem és legközelebb biztosan jobban utána nézek a dolognak.

Tanuljatok az esetemből és jól gondoljátok meg mit irtok alá. Nekem ez volt életem legrosszabb hajbemutatója.

A Composit Card-jaimat vagyis a fizetségemet azóta sem kaptam meg, illetve nem volt semmilyen újságnak fotózás sem.. Azóta viszont szépen rendbe jött a hajam és tanultam az esetből.

Volt már hasonló élményetek vagy olyan amit nagyon megbántatok ? - Várom a történeteket kommentben vagy privátban :)

Remélem tetszett ez a kis bejegyzés.  Puszi Fanni.

Megtalálsz az Instagramon:  - @rohonczifanni

Tudsz követni a Twitteren is: - @rhnczi_fanni

Kérdések és kérések esetén:

Személyes üzenet - frohonczi@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://hellofanni.blog.hu/api/trackback/id/tr6714371885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.