Stílus leckék 1. - Bevezető
2018. október 31. írta: FannyStyleandDesinger

Stílus leckék 1. - Bevezető

Itt az idő ,hogy megosszam veletek tudásomat, minden olyan dologgal kapcsolatban aminek kicsit is köze van az: öltözködéshez és stílushoz.

Sorrendben fogunk haladni ami annyit takar ,hogy, bevezetés képen írok nektek magáról a stílusról és eleganciáról. Milyen a stílusos ember? , Önkifejezésről.  Aztán haladunk a színek felé és a színtan irányában. Egy alap tudást kaptok a színekről. Majd később az évszak típusokról. Minden típust kielemezek nektek. Utána az alakok következnek: alma , körte , stb. Később pedig jönnek a ruhák. A különböző stílusok. Megpróbálom minél előbb hozni a bejegyezéseket ebbe a témakörben is. :)

Szóval.. Jegyzetfüzeteket elő, kezdünk!

 Mi az öltözködési stílus?

Egy fajta, kifejezési módszer. Nehéz lenne körülírni, hiszen ez is egy szubjektív fogalom. Harmóniával teli, egy módszer amivel kifejezheted önmagadat és a szabad szellemiséget.

Divat és stílus

Figyelni kell rá ,ha erről beszélünk ,hogy divat és stílus nem ugyan az, és ezt úgy értjük meg a legjobban ,hogy megtaláljuk a különbséget közöttük. Hiszen nem mindegy ,hogy valaki divatosan vagy stílusosan öltözködik. Ahogyan Chanel is mondaná: - " A divat változik, a stílus örök." -

De nézzük is: A divat folyamatosan alakul, évszakról évszakra, az életünk egyik körfogása. Utóbbi valójában a fogyasztói társadalom által generált szükségetek előidézője. Minden egyes trendnek vagy divatnak az élén áll valaki aki ezt megalkotja. (Lásd: Moschino , Balmain , Prada stb.) Ők azok akik megtervezik az adott ruhát, majd a nagyközönség vagyis mi emberek ezt megvásároljuk és hordjuk. Viszont ezek csak egy adott időben, szezonban divatos, jövőre pedig úgyis valami teljesen más lesz a trend.

Ezzel szemben a stílus:

A stílus örök, egy életre szól ha tökéletesen megalkotod. Csak saját magad szólhatsz bele az egyéni stílusodba. Persze ez nem azt jelenti ,hogy egy modern, divatos összeállítás nem lehet stílusos. Igazából annyi a lényeg ,hogy a stílus válogat, nem enged be mindent, ami divatos. Például: Az ősz/tél egyik nagy trendje a neon színek, viszont én tudom magamról ,hogy nem áll jól és amúgy sem bírom magamon elviselni a rikító színeket így nem viselem és attól még megvan a saját stílusom.

 

images3232.jpg

Az utóbbi években egyre többen ismerik fel a stílus fontosságát, és áldozzák fel a szeszélyes divatirányzatokat annak oltárán. Egyre tudatosabban próbálunk figyelni arra, hogy öltözködésünk, beszédünk, gesztikulációnk, viselkedésünk és az élet többi területén is milyen üzenetet adunk át a világnak magunkról. Hiszen a stílus nem csupán az öltözködésünkben mutatkozik meg. Hanem a fentieknek egy sajátosan kialakult egyéni és magával ragadó egyveleg. Ez a fajta tudatosság fokozottan jelen van az üzleti életben, de egy eladónál , pincérnél és minden olyan foglalkozásnál ahol kapcsolatban vagyunk ismeretlen emberekkel is. De manapság a magánéletben is tetten érhető. Például mikor azt mondják rólunk: -"Bunkó a stílusa. Aranyos stílusa van. Jó a stílusa."- Ilyenkor az emberek a fenti összesről egyben beszélnek. Sajnos azonban a kifinomult stílus, az az érzés mikor az emberek valóban úgy gondolják ,hogy : - "Atya Ég! Micsoda stílusa van!" - az irigylésre méltó stílus képessége sokunkból hiányzik, ha úgy érezzük ,hogy magunktól nem sikerül ezt az érzéket kialakítani forduljunk szakemberhez. Ha úgy van akkor én is szívesen segítek ebben. Hiszen úgy gondolom ,hogy az alap tapasztalatomat és saját stílusom nekem is megvan és bátran segítek neked is. Ehhez keress instagramon vagy az e-mail címemen. 

 

Hogyan alakítsuk ki saját stílusunkat?

A fő feladat az ,hogy a személyiségünket megtaláljuk, ehhez igazodva úgy alakítjuk ki a ruhatárat/stílust amely biztos hátteret nyújt számunkra és finom eszköze lesz a harmóniának. Olyan gardróbot alakítsunk ki amelyre ha ránézünk: áttekinthető és öröm legyen ránézni. Mivel naponta találkozunk és kapcsolatot létesítünk másokkal, igen is számít ,hogy milyen hatással vagyunk egymásra, a tálalásnak pedig igen is fontos pontja ,hogy miben jelenünk meg, mibe rejtjük el személyiségünket. A célunk pedig az ,hogy a végeredmény támogató és könnyen használható legyen. Harmonikus és önazonos benyomást keltsünk az élet bármely területén.

Magunk képe a magánéletben és az üzletiben.

Magánéletben kevésbé jelentős a kialakított kép magunkról. A foglalkozásunknál sok áll vagy bukik rajtunk az első benyomásnál.  Fontos ,hogy öltözékünk azt suttogja a másiknak ,hogy bizalommal telik vagyunk. Ennek a bizalomnak a kialakításában jelentős szerepe van a külsőségeknek is. Ez persze nem azt jelenti ,hogy randin, színházban, találkozón ne volna fontos a külsőnk hiszen magánemberként is fontos olyan helytállnunk, amelyben szeretnénk magabiztosnak érezni magunkat. A különbség talán annyi, hogyha mondjunk egy baráti összejövetelen pizsamában jelenünk meg, inkább mi érezzük magunkat kínosan, nem bukunk el miatta egy vásárlót. Ugyanakkor ha elmegyünk dolgozni mondjuk mint ruházati eladó, és megjelenünk egy szakadt kidobandó ruhában úgy lehet elijesztjük a vásárlókat is.

index_2.jpg

Pénzkidobás a ruhára.

Az emberek mindig ráébrednek arra ,hogy mennyi időt és pénzt dobnak ki az ablakon, felesleges ruhák megvásárlásra, amelyek végül a szekrény mélyén - rosszabbik esetben az interneten eladáson - végzik. Ez előbb vagy utóbb deficithez vezet. Nálunk kis hazánkban, felmérések szerint a magyar nőknek szükségük van stílustanácsadásra, hiszen az alapok sokszor hiányoznak. Sokan azt hiszik ,hogy az ha követik a divat magazinok és egyéb trend portálok tanácsait bizony sokszor vezet káoszhoz. Hiszen  ekkor jön elő a hiba ,hogy a divatot követjük , hiszen a divatlapoknak a nevében is benne van a divat szó. Hiányzik az egyéniség és a stílus, illetve az irányvonal amire támaszkodni kéne. Mindent összevetve a célom ,hogy elmondjam nektek: a kevesebb néha több elvét követve kialakítsunk egy letisztult, jól variálható ruhatárat, szem előtt tartva, személyiségünket és egyéni életcéljainkat. 

Ebben fogok nektek segíteni, hogy megtaláljátok a saját egyéniségeteket a fent említett lépésekkel és egyéb kisebb részekkel. Legközelebb leírom ,hogy milyen elveket kell követnünk az egyéniségünk kialakításához. Ha nem tudsz várni, írjál nyugodtan és segítek neked a történetben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hellofanni.blog.hu/api/trackback/id/tr9914333795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.