Minden ami egy trend bemutatóval kapcsolatos.
2018. október 29. írta: FannyStyleandDesinger

Minden ami egy trend bemutatóval kapcsolatos.

Hogyan zajlik egy hajshow.

Mivel régen volt bejegyzés a Hello It's me Fanni-n és modellkedéssel kapcsolatos bejegyzés még csak nem is volt, ezért gondoltam ,hogy itt az ideje. Igaz belevágok a közepébe ,de hát miért is ne ?

Ma leírom és elmesélem nektek ,hogy hogyan zajlik egy trend bemutató.

shutterstock_104944382-684x360.jpg

A kezdetek..

Először is, ügynökségen keresztül el kellett menni egy castingra, ahol sok másik lánnyal vagy együtt. A cél mindenkinél ugyan az, bekerülni a bemutatóra.

A casting 18:00-kor kezdődött ahol 4 fodrász és azoknak vezetőjével együtt kiválasztottak  9 lányt, akik között én is ott voltam. (juhuuu) Igazából eléggé bonyolult egy ilyen castingnak az eleje ,hiszen fontos! ,hogy csak úgy menjél el egy hajas castingra ,ha hajad stílusát megszeretnéd változtatni, mivel a casting elején az első kérdés mindig az ,hogy: KI ENGED VÁGNI ÉS FESTENI?  és ilyenkor általában a társasága fele hazamegy. Oké, kiestek az elsők és akkor nagy nehezen kiválasztanak egy lányt, már éppen ,hogy megbeszélik ,hogy milyen lesz a haj, majd a kislány szépen csendben közli ,hogy: "Jaa amugy én nem akarok vágatni.." - Hát köszi szépen, mehetsz haza. A másik fontos kérdés ,hogy ki ér rá a bemutató 2 napján.. Ezután kiesik a társaság 45%-a, maradt az 5%-ék akik közül lehet válogatni.  Már 18:25-nél tartunk. Aztán maradtunk páran, minden fodrásznak 2 modellt kellett választania kivéve a konty készítő fodrászt , mivel neki 3 modellre volt szüksége. Mindenkinek szemügyre vették a haját, és megvizsgálták ,hogy mit is lehet belőle kihozni. Majd miután mindenki kiválasztotta a megfelelő modelljét, ezután az következik ,hogy választanak tartalék modelleket. Mivel ,ha valakivel történik valami akkor legyen egy beugrós modell a helyére. Miután ezek megtörténtek 18:45 az idő. Bementünk egy nagy teremben, ahol a fodrászok megbeszélték ,hogy hogyan is lesznek a show elemek. Még egyszer átvizsgálták a modelleket.index.png

A fodrászoknak kategóriák közül kellett választani ,hogy melyiket ki csinálja, ezek alapján a 6 lányból választottak a témának megfelelően kettőt akivel bemutatják az adott trendet. Mivel ez egy trend bemutató volt. Engem az egyetlen női fodrász választott, aminek nagyon örültem ,hiszen már az elejétől fogva szimpatikus volt és szerettem volna ha ő választ ki. Ezek után ,mivel a trend bemutatóhoz hozzátartozik egy turné is, így kiválasztottak közülünk kettő lányt akit vittek magukkal különböző városokba is.

Igazából még itt sem tudtam pontosan ,hogy mi lesz és hogyan, vagy hogy egyáltalán mit képviselünk. Hiszen ilyenkor még nem nagyon szoktak semmit sem elárulni, mivel semmi sem biztos még ekkor sem.

Ezek után pedig miután megbeszéltek mindent a fodrászok, elkezdtek bemutatkozni nekünk és elmondták ,hogy miről van szó és hogyan lesznek a történtetek.

Megtudtunk ,hogy a L'oreal, MATRIX csoportjának a trend bemutatóját fogjuk mi képviselni és bemutatni. 2 napos program, hiszen egyik nap az előkészületünk lesz másik nap pedig maga a bemutató. Ezek után odajött hozzánk a fodrászunk akit egyébként Laurának hívtak és pontosan átbeszéltük ,hogy mi fog történni a hajunkkal. Közösen megbeszéltük ,hogy mit szeretnék én és ő is. Azt mondta ,hogy még pontosítani fogunk az előkészület napján ,hiszen szeretné a legjobbat kihozni a hajamból és ezért ki kell találnia még ,hogy mit hogyan.

Hát nem kicsit ijedtem meg ,hiszen soha nem szerettem a rövid hajat és 4 évembe tartott megnöveszteni így hát féltem hátha nagyon rövid lesz vagy esetleg nem fog tetszeni. De mint mondtam Laura már az elején szimpatikus volt így hát bíztam benne és úgy gondoltam jó kezekben vagyok.

44819276_322922128491801_8620531810167685120_n.jpg
A hajam töredezett és fakó volt a castingon és a show előtt is.

Mikor már majdnem befejeződött a casting még annyit elmondtak a végén, hogy a casting zárástól fogva, nem szabad hozzányúlni a hajhoz. Ez alatt ne úgy értsd ,hogy nem lehet megmosni, annyi a lényeg, hogy: nem szabad elmenni fodrászhoz , nem szabad levágatni és befesteni sem!. Majd ezután következett a szerződéskötés az ügynökségünkkel. Fontos ,hogy szerződés nélkül nem szabad elvállalni egy hivatalos munkát sem! Ezek után pedig 20:10 fele vége lett a castingnak és megbeszélésnek.

Az indulás napja..

kb. a casting után egy hónappal volt, a bemutató, így lelkileg is fellehetett készülni.. Összepakoltam és az előkészület előtti nap Budapestnek vettem az irányt ,hogy elfoglaljam szállásomat. A szállásomtól mind a kettő nap autóval mentem a bemutató helyszínére, vagyis a L'oreal Akadémiára. Élveztem a Pesti utazást és mászkálást is.

A Matrix..

banner-en-desktop.jpg

 Tavaszi szezon volt ekkor és mivel jelentős szerepet töltöttek be a virágok így hát nem volt kérdés ,hogy a színeknél is a virágokra emlékeztető színeket jelenítenek meg.

De miről is szól a Matrix...:

A Matrix igen erős az oktatás terén. Segíti a szakembereket, hogy a tudásukra építsenek, és ezt az egyedülálló képzésprogramnak köszönhetően tovább fejlesszék. Az egyik legnagyobb képzőcsapat professzionális hajfestőkkel, stylistokkal és szalontulajdonosokkal működik együtt. Közösen segítenek az álmok valóra váltásában. Nemcsak a szalonba látogató vendégek kinézetét segítenek megváltoztatni, hanem a fodrászok életét is.

A márka hajfestékek, formázó és hajápoló termékek széles választékát kínálja, így például: Biolage, Total Results, Socolor Beauty, Color Sync, Design Pulse és Opti.wave.

A Matrix minden fodrász szakembert arra ösztönöz, hogy a szépség iránti szenvedélyéből egyéni sikert kovácsoljon.

Az előkészítés..

Reggel 8-kor találkoztunk a bejárat előtt a többiekkel, mindenki ekkor is nagyon kedves volt. Elfoglaltuk a fodrász székeket és megbeszéltük pontosan hogy mit is fognak alkotni a fodrászok. Megkérdezték milyen színeket szeretek, illetve, azt hogy milyen ékszereket hordok, hiszen fontos ,hogy a színeknél hajban is meglegyen az összkép. Először  is megmostâk a hajamat és utâna levágta a fodrászom, Laura a töredezett hajvégeimet. Majd következett egy szőkítés, ekkor megijedtem, hiszen voltam már bemutatón ahol a szőke leégette a hajamat. De ez másik bejegyzés. Leszőkítettük a hajamat ami nem is lett rossz.

received_2176803835904239.jpegszőkítési folyamat.

Majd közben hoztak nekünk reggelit is, illetve kaptunk vízeket és üdítőitalokat. Ohh.. és a képen láthattok egy papírt is, ezen van rajta az én hajam adatai. Vagyis ,hogy milyen színek vannak rajta és hogy ezek milyen színné fognak alakulni.

Mikor végeztünk a szőkítéssel, megreggeliztem. Láthatjátok ,hogy milyen incsiklandó reggelit kaptunk, és azt is ,hogy milyen lett a szőkítés és vágás után a hajam. 

received_348727542546008.jpeg

Mindig nagyon figyeltek ránk a fodrászok, és a pótmamánk vagyis a stylist-unk. A festés előtt elkelett mennek a szomszéd helyiségbe, egy gyors ruhapróbára. Levették a méreteimet és felpróbáltam egy Zara egész ruhát a hozzávaló Zara cipővel. Nagyon jól elbeszélgettem a stylistunkkal hiszen közös volt az érdeklődésünk illetve később én is ezzel szeretnék foglalkozni. 

Majd a "gyors" próba után irány vissza a fodrász szék és kezdődhet a színezés. Hiszen a bemutatóra már teljes készen kellett lenni. Laura azt mondta a színpadon picit vág még a hajamból, de csak ritkítani fog rajta. Elkezdtük a festést. Az eredeti terv szerint egy metálos rozegold és ezüst színt szerettünk volna a hajamba. Csak történt egy kis probléma. A szárítás után abszolút nem látszódott semmi szín a hajamon. Vagyis a szőke teljes egészében ledobta a színezőt a hajamról. Kis aggódás után, Laura egyeztetett a szervező, vezetővel a következő lépésről. 16:00-kor hát gyorsan neki álltunk a második terveztnek. Ez már kissé sötétebb árnyalatokból állt: sötét, metál rosegold. Lila, ezüst és rózsaszín. Majd a 20 perces hatóidőt meghaladva, egy órát volt a festék a hajamon. Fontos ,hogy második esetben nem színezőt ,hanem festéket használt a fodrászom. 

received_404345010100552.jpeg

A képen: a fodrászok segédjeit, Laurát a Mátrix fodrászát és engem láthatjátok. Fantasztikus volt a hangulat.

Amíg én száradtam és vártam a ható idő lejártát, Laura foglalkozott a másik modelljével is, hiszen aznap mind a kettőnkkel vêgezni kellett. 

received_1725365454257828.jpeg 

Lassan hat óra volt, és már mindannyian fáradtak voltunk.  Közben az én hajamat is sikerült befejezni. Ez már sokkal jobb lett ,mint az első festés.

44775289_244546969547896_4648934431539593216_n.jpg

Nagyjából láthatóak a színek és kaptam egy fufrut is. Azt is láthatjátok ,hogy eléggé sűrű itt még a hajam. Aztán olyan este 8 óra felé, befejeztük a munkákat és közös döntések alapján, megbeszéltük ,hogy ráérünk holnap folytatni. 

Én még az nap este..

gondoltam felfedezem a közelembe lévő plázát így arra vettem az irányt, majd este 10 óra fele fáradtan a szállásomra értem, és felkészültem a másnapra, hiszen nagy nap volt.

A bemutató napja:

Reggel fél8-kor már ott kellett lenni, az előkészített hajunkkal és smink nélkül. Azért mentünk korábban ,hogy bőven legyen idő előkészülni hiszen 14:00-kor kezdődött a bemutató és még sok dolgunk volt. Illetve az első fél óra, mint bárhol máshol itt is beszélgetéssel és kávézással ment el. Reggel is ugyanúgy reggelivel és üdítőkkel vártak minket, fontos volt ,hogy bőségesen reggelizzünk, hiszen később nem volt már időnk és egész nap formában kellett lennünk.. Majd neki álltunk.. hajmosás, festés, vasalás,vágás.

Laura még ráfestett egy réteget a hajamra hiszen minden színnek egy formán szépen kellett látszódnia. Majd egy kis vágás, és vasalás. Ezután pedig gyakoroltunk 1-2 órát a színpadon is, hiszen volt egy koreográfiánk amit tartani kellett és közben megbeszéltük ,hogy melyik modell után ki jön és kikezdi a bemutatót illetve ,hogy kizárja. Ezek után Laura felcsatolta a hajamat hiszen még hátra volt az öltözködés , smink és lakkozás. 1 óra körül már csak készültünk és vártuk ,hogy a bemutatóra érkezett fodrászok elfoglalják a helyüket, hiszen mi addig nem mehettünk ki a helyiségből ,mert könnyen megláthatnának minket és nem volt szabad, hiszen a bemutatónak pont az volt a lényeg ,hogy bemutassuk a jövő hónapban kikerülő új divatot és színeket.

Majd addig elkészítették a sminkemet. Ami lényegében mindenkinek ugyanaz a natúr, füstös volt. Nem volt szabad erős sminket készíteni nekünk hiszen könnyen elterelhette a hajról a figyelmet. Majd ez után én személy szerint 2 órát vártam ,hiszen megvolt a sorrendünk ,hogy melyik trend után melyik jön. A ruhákat nem vettük fel addig, csak akkor amikor már menni kellett a színpad mögötti backstage-be ,hiszen vigyázni kellett az outfitre és figyelni ,hogy ne koszoljuk össze.

43518108_177124743210969_6810520772159733760_n.jpg

Amíg vártunk a sorunkra , addig is jól telt a hangulat, selfieztünk illetve mindig bejött hozzánk valamelyik fodrász biztatni minket és beszélgetni.

44821309_283701579143213_2215067767311171584_n.jpg

Majd Laura szólt ,hogy öltözzek és megyünk. Fontos ,hogy minden ilyen bemutatón legyen nálatok test színű fehérnemű mivel sosem lehet tudni milyen színű ruhát kaptok. Majd Laura a színpad mögött még rávasalt a hajamra, és még utoljára megbeszéltük ,hogy mi fog történni a színpadon. Mikor felmentünk a színpadra, meglepődtem ,hiszen akkor is nagyon családias volt a hangulat. István a fodrászok vezetője és szervezője beszélgetett a közönséggel. Őt láthatjátok a képen.

44821340_272872680030581_6538751674213728256_n.jpg

Majd átadta a szót Laurának, ő bemutatta a hajamat és hogy milyen is volt a festés és vágás előtt. Illetve megritkította hiszen nagyon sűrű volt és bob hatást keltett. Elérte a vágással azt ,hogy picivel hosszabbnak nézzen ki a hajam. Majd vége lett a shownak, felvonultunk még egyszer a színpadon közösen.

44789008_1868743889830041_4751581186386558976_n.jpg

Én egy púderes pasztell ruhában és a hozzávaló cipőben álltam a színpadra. Őszintén szólva a cipő nagyon nem volt a kedvencem mivel mindig úgy éreztem ,hogy a lábam kiakar csúszni belőle.

De túléltem.

Ezek után ki kellett mennünk az előtérbe ahol a nézőközönség képeket készíthettek a hajunkról és velünk. Megmondom őszintén nagyon élveztem a fotózást a fodrászokkal hiszen maradandó élményben volt részem.

Finálé..

Miután elköszöntünk a közönségtől visszamentünk a terembe , ahol fodrászainkkal közösen csináltunk képeket.

A búcsúzás..

Csináltunk még pár képet fodrászainkkal, majd elköszöntünk egymástól .

Nehéz volt a búcsúzás ,hiszen a két nap alatt egy kis családdá alakultunk.. és mindenkivel nagyon jól éreztük magunkat.. sokat nevettünk és átalakultunk. Laurának nagyon nagy hálával tartozom ,hiszen megmutatta számomra ,hogy a rövid haj is haj. Délután 5 óra fele elköszöntünk hát egymástól, és boldogan haza fele vettem az irányt, hiszen én aznap még haza jöttem Budapestről.

Mutatok néhány képet előtte és utána a hajamról:

44859981_244161362932079_6205949364414709760_n.jpg

44743044_2116007521997732_4643807009387315200_n.jpg

44783367_314444802470363_6102958891924979712_n.jpg

 

Összességében, nagyon élveztem az egész bemutatót az elejétől a végéig. Új embereket ismerhettem meg és barátságokat köthettem. Rossz volt haza jönni hiszen élveztem a Pesti életet és azt is ,hogy foglalkoztak velem és azzal hogy változzon a hajam.

 

 

Szerencsére ez egy jó kategóriába sorolható munka volt, viszont ki lehet fogni a rosszakat is, erről is majd írok legközelebb.

Remélem tetszett ez a leírás/bemutató és eltudtátok képzelni ,hogy milyen lehet egy ilyen show. Ha kedved kaptatok hozzá nyugodtan keressetek fel engem is, vagy ügynökségeket és sok sikert kívánok!

Ha tetszett a bejegyzés akkor kísérd figyelemmel az oldalt hiszen minden nap új bejegyzéseket hozok el nektek, számos érdekességgel. Megígérem ,hogy unatkozni nem fogtok. Illetve kövessetek az Instagramon is hiszen ott is eléggé aktívan élem mindennapjaimat. Használd a #hellofanni-t és megtalállak. xoxo Fanni!

A bejegyzés trackback címe:

https://hellofanni.blog.hu/api/trackback/id/tr6414325143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.